Celebrity

'The Hobbit'-acteur Martin Freeman over het opvoeden en slaan van zijn kinderen

"Ik was ongeduldig en wist me geen raad meer."

door FilmTotaal om 13:39 in Celebrity
Liefhebbers van Martin Freeman (The Hobbit-reeks, Black Panther) kunnen de grappenmaker vanaf volgende maand zien in de komische FX-serie Breeders, dat om de beproevingen van het ouderschap draait. Toen de 48-jarige Engelsman onlangs met de Sunday Times sprak vertelde hij over zijn eigen, wankelende manier van opvoeden. Hij is er in ieder geval niet helemaal trots op.

"Ik heb mijn kinderen geslagen," begint Freeman over zoon Joe (14 jaar) en dochter Grace (11 jaar) toen ze jonger waren. Hij noemde ze zelfs "little fuckers." Hij vervolgt: "Het is niet als een overwinning. Niet zo van: 'O, ik zal iets goeds doen!' Maar ik heb het gedaan. Toen het belangrijk was dat ze iets begrepen en ik het niet duidelijk kon maken. Ook was ik ongeduldig en wist me geen raad meer."

Gebreken
Toen Freeman nog met zijn ex-vrouw was, Sherlock-actrice Amanda Abbington, mocht hij hun kinderen absoluut niet aanraken. Maar zoals de Engelsman het zelf uitlegt heeft hij ze twee keer geslagen en meerdere keren uitgescholden.

"Ik ben altijd eerlijk geweest over mijn gebreken als ouder, omdat ik best een goede vader ben," eindigt Freeman. "Een aantoonbare, liefhebbende vader. En ik weet niet eens zeker of ik meer schreeuw dan anderen, maar ik geef het wel vaak genoeg toe. En, nou, ik maak er nu verdomme een serie over."

NieuwsFilm