Netflix maakt 'The Hangover'-achtige film over de nijlpaarden van drugsbaron Pablo Escobar

Netflix maakt 'The Hangover'-achtige film over de nijlpaarden van drugsbaron Pablo Escobar

De komedie krijgt de treffende titel 'Cocaine Hippos'.

Netflix gaat aan de slag met Cocaine Hippos, een komedie over de dierenverzameling van drugsbaron Pablo Escobar. De film, die vergelijkbaar zal zijn met The Hangover en Tropic Thunder, volgt een groep vrienden die een aanwijzing volgen en zo een maf avontuur beleven waarin ze te maken krijgen met bedriegers, drugsbazen en dodelijke nijlpaarden.

In de jaren tachtig eiste de wereldberoemde drugsbaron Pablo Escobar dat een groep exotische dieren naar zijn landgoed werd gebracht, zodat hij zijn eigen privédierentuin kon houden. Aangezien hij een van de rijkste mensen op aarde was, kreeg Escobar zijn zin en stonden er op een dag ineens giraffes, zebra's, olifanten en vier nijlpaarden op zijn terrein.

Tientallen nijlpaarden
Toen Escobar begin jaren negentig werd vermoord, haalde de Colombiaanse overheid bijna alle dieren weg. Alleen de nijlpaarden bleven waar ze waren en plantten zich vervolgens voort, waardoor er op een gegeven moment tientallen rondliepen in een land waar deze diersoort totaal niet thuishoort.

Jordan VanDina schrijft het scenario van Cocaine Hippos en Jermaine Fowler gaat een hoofdrol spelen. Over een releasedatum van de komedie is op dit moment nog niets bekend.

NieuwsFilm

meest populair