Algemeen

Hollywood gaat veel meer grote producties draaien in Engeland

Diverse grote studio's investeren flink in productieruimte in het Verenigd Koninkrijk.

door Jeffrey Kouters om 14:17 in Algemeen
Het in het Amerikaanse Atlanta gevestigde Blackhall Studios gaat op verzoek van grote Hollywoodstudio's als Disney en Universal een nieuw studiocomplex bouwen net buiten Londen, Engeland. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Het complex moet vooral ruimte bieden aan bedrijven die zich bezighouden met visuele effecten, augmented reality en andere moderne technologieën.

"Het verheugt ons een nieuwe locatie te mogen vestigen in het Verenigd Koninkrijk", reageert Ryan Millsap, de baas van Blackhall, in een statement. "Onze productiehallen worden vaak gebruikt en Amerikaanse klanten als Disney, Universal en Sony hebben ons nu gevraagd om uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk, omdat men de wens heeft om daar meer producties te gaan draaien".

Nick Smith, die de leiding krijgt over de Britse tak, vult hem aan: "Groot-Brittannië bezit over veel filmtalent, maar heeft een groot tekort aan hoogwaardige en toekomstgerichte studiofaciliteiten". Volgens Smith zal de Britse economie een flinke oppepper krijgen door deze investering. "Er wordt een nieuw powerhouse op creatief en educatief gebied gerealiseerd", stelt hij.

Meer Hollywood in Engeland
Het project gaat gepaard met een investering van bijna 200 miljoen dollar. De komst van het studiocomplex zou zo'n 3.000 nieuwe banen moeten creëren, waarvan 1.500 op locatie. Ook andere bedrijven uit de creatieve sector investeren nu volop in Verenigd Koninkrijk. Zo kondigde Comcast (Universal) vorig jaar plannen aan om een gigantisch studioterrein te gaan bouwen. Ook bestaande studioterreinen willen hun faciliteiten de komende jaren uitbreiden.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair