Algemeen

Opmerkelijk: Films en series op Disney+ gaan per land verschillen

Dus reken er maar niet op dat wij hetzelfde kunnen kijken als de Amerikanen.

door Jim Pedd om 16:13 in Algemeen
Je zou verwachten dat de content die Disney+ aanbiedt overal hetzelfde is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Netflix of Amazon, is Disney niet (deels) afhankelijk van de inkoop van licenties van andere partijen. Disney plaatst enkel zijn eigen content en die van studio's die in haar bezit zijn, waaronder Marvel, Lucasfilm en Fox. Maar toch is niet alle content hetzelfde.

Disney+ rolt op 24 maart uit naar andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Maar door de problemen die er zijn met licenties op bepaalde content, zal de programmering overal verschillen. Dat laat Disney+ UK weten in een statement op Twitter. Die verwachting hadden we al; hier in Nederland staat namelijk ook niet hetzelfde op Disney+ als in de Verenigde Staten staat. De content verschilt simpelweg per land en dat komt door de licenties uit het verleden.

Enorme groei
De groei die Disney+ doormaakt is enorm. Sinds de lancering in de loop van november 2019, zijn er 28 miljoen mensen met een abonnement bij de dienst gekomen. Dat overschreed alle verwachtingen en ook die van Disney zelf. Maar volgens Bob Iger moest dat wel: "door onze ongelofelijke verzameling aan merken en buitengewone content van onze creatieve genieën" trekken mensen er massaal naar.

En de komende tijd zet men volop in op originele content, rond Star Wars en Marvel. Straks kan je er dus niet meer omheen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Weet er toevalig 1 van jullie of er een lijst is waarbij er staat welke films/series worden toegevoegd oo disney + Nederland in plaats van de amerikaanse lijst die voor geen meter klopt in Nederland.

Vleeshaak

Avatar

Wat is er hier nu precies opmerkelijk aan?

kokosnoot

Avatar

Niet zo opmerkelijk, wel voorspelbaar.
*En de komende tijd zet men volop in op originele content, rond Star Wars en Marvel. Straks kan je er dus niet meer omheen.*

Ja hoor je kan er best om heen xD

badboyspot

Avatar

daarom kan ik in NL geen Smart Guy kijken

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vind hier ook niks opmerkelijks aan. Disney moet rekening houden met de licenties, en doet dat dus ook braaf.
Weer zo'n rare kop bij het artikel

marcjeb

Avatar

Wat een artikel dit.. opmerkelijk = voorspelbaar. De rede van het aantal abonnees is omdat de release veel later kwam voor veel landen, waardoor veel klanten nog in hun proefperiode zitten. Het slinkt vanzelf wel weer. Volgens mij is er na de proefperiode(NL) in november nog niks nieuws uitgekomen. Het karige lijstje: Marvel 1t/m100 disneytekenfilms en startwars.

eltorro

Avatar

"door onze ongelofelijke verzameling aan merken en buitengewone content van onze creatieve genieën"

Buitengewone content moet zijn: "standaard content en verspilling van onze creatieve genieën, doormiddel van sequels en remakes."

NieuwsFilm