Opmerkelijk: Films en series op Disney+ gaan per land verschillen

Opmerkelijk: Films en series op Disney+ gaan per land verschillen

Dus reken er maar niet op dat wij hetzelfde kunnen kijken als de Amerikanen.

Je zou verwachten dat de content die Disney+ aanbiedt overal hetzelfde is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Netflix of Amazon, is Disney niet (deels) afhankelijk van de inkoop van licenties van andere partijen. Disney plaatst enkel zijn eigen content en die van studio's die in haar bezit zijn, waaronder Marvel, Lucasfilm en Fox. Maar toch is niet alle content hetzelfde.

Disney+ rolt op 24 maart uit naar andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Maar door de problemen die er zijn met licenties op bepaalde content, zal de programmering overal verschillen. Dat laat Disney+ UK weten in een statement op Twitter. Die verwachting hadden we al; hier in Nederland staat namelijk ook niet hetzelfde op Disney+ als in de Verenigde Staten staat. De content verschilt simpelweg per land en dat komt door de licenties uit het verleden.

Enorme groei
De groei die Disney+ doormaakt is enorm. Sinds de lancering in de loop van november 2019, zijn er 28 miljoen mensen met een abonnement bij de dienst gekomen. Dat overschreed alle verwachtingen en ook die van Disney zelf. Maar volgens Bob Iger moest dat wel: "door onze ongelofelijke verzameling aan merken en buitengewone content van onze creatieve genieën" trekken mensen er massaal naar.

En de komende tijd zet men volop in op originele content, rond Star Wars en Marvel. Straks kan je er dus niet meer omheen.

NieuwsFilm

meest populair