Algemeen

Officiële tijdslijn 'Star Wars' vrijgegeven door Disney+

Zo sluiten de Star Wars-films en (animatie)series op elkaar aan.

door Bram de Groot om 17:42 in Algemeen
Wat betreft de originele trilogie, de prequeltrilogie en de vervolgtrilogie is het vrij duidelijk in welke volgorde deze films zich afspelen. Maar misschien weet je niet hoe de losse films en series daar exact op aansluiten. Een nieuw overzicht toont hoe je de franchise moet zien.

Via Disney+ is een officiële tijdslijn verschenen waarin naast de negen Skywalker Saga-films ook de twee Anthology-films Rogue One: A Star Wars Story en Solo: A Star Wars Story en de animatiefilm / -serie Star Wars: The Clone Wars zijn opgenomen, alsmede de animatieseries Star Wars Rebels en Star Wars Resistance.

De Star Wars-tijdslijn
Deze tijdslijn is vrijgegeven omdat vanaf morgen het zevende en laatste seizoen van Star Wars: The Clone Wars beschikbaar is op Disney+. Zie de meest recente trailer op SerieTotaal. Later dit jaar verschijnt ook Star Wars: The Rise of Skywalker op de streamingdienst.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

De officiële Star Wars tijdlijn :

- Star Wars
- The Empire strikes back
- Return of the Jedi.

De rest is fanfiction imho.
(Ik zou nog eerder bepaalde games (zoals Dark Forces) en (strip)boeken (zoals Shadows of the Empire en de Thrawn trilogie) als canon beschouwen.
Het getuigt van gebrek aan zelfreflectie (maar geen gebrek aan arrogantie) van Disney om, zo kort nadat ze de EU ingewisseld hebben voor die ondermaatse, magere en lorebrekende dumpsterfire van een "sequel trilogie", met statements over een "officiele" tijdslijn van starwars te komen.

drsentertainment

Avatar

Zelf vind ik de Disney trilogie veel beter dan overige films (incl. Spinoff’s). Zo zie je maar hoe iedereen een mening heeft.

UltimateMovieNerd

Avatar

Ik denk dat je tot zekere hoogte nog een verschil kan hebben qua smaak, maar om de sequal trilogy nou veel beter te noemen dan al het vorige materiaal lijkt me wel a bit too much.

Chris23

Avatar

heeft zijn post gedelete.

Sand

Avatar

Heeft volgens mij veel met je leeftijd te maken of je de Disney trilogie beter vind dan de oude...
Kan goed begrijpen dat je in deze tijd goed graphics enzo gewend bent en dan de oude films kijken, kan dat best stom overkomen.
Ieder zen eigen mening, persoonlijk verkies ik ook de oude films, die hadden meer 'magie'.

Ninsh

Avatar

Vindt persoonlijk de nieuwe trilogy ook beter als de vorige twee. Voor ieder wat wils.

Hiss

Avatar

Denk niet dat deze tijdslijn heel erg vers is. Bij Solo staat "coming soon". Persoonlijk knip ik deze lijn af na the Mandalorian. Wat erna komt is vooral leuk voor mensen die niks met Star Wars hebben. Ze zouden eens een mooie tijdslijn moeten maken voor de Clone Wars serie. Het is echt een bitch om die in goede volgorde te bekijken.

Master Of Films

Avatar

drsentertainment "Zelf vind ik de Disney trilogie veel beter dan overige films (incl. Spinoff’s). Zo zie je maar hoe iedereen een mening heeft."

Ninsh "Vindt persoonlijk de nieuwe trilogy ook beter als de vorige twee. Voor ieder wat wils."
Ik zie een patroon hier. Het is ieders goed recht om deze Disney Star Wars trilogie een uitstekend label op te plakken. Maar er wordt nog steeds geen inhoudelijke argumenten weergegeven waarom dat zo is, alleen maar dooddoener uitspraken. Maar oh wee als je echt kritiek oplevert met argumenten op Rise dan wordt het Filmtotaal huisje in eens te klein. Niet dat het mij gaat stoppen om kritiek te leveren als ik vind dat het nodig is. Smiley face

Hiss "Denk niet dat deze tijdslijn heel erg vers is. Bij Solo staat "coming soon"."
Bij Rise ook. Het is al te duidelijk dat ze zelfs bij Disney+ niet eens opletten op dat soort details. Een simpel iets wordt blijkbaar teveel. Echt slordig voor zo'n bedrijf, wat bewijst dat daar heel veel onbekwame mensen werken, vooral bij Lucasfilm.

moviethomthomas

Avatar

Hiss: "Ze zouden eens een mooie tijdslijn moeten maken voor de Clone Wars serie. Het is echt een bitch om die in goede volgorde te bekijken"

klopt helemaal, maar daar staat gelukkig wel tegenover dat clone wars een waar meesterwerk is in vergelijking met de sequel trilogy

Hiss

Avatar

@moviethomthomas
Bij Disney zijn ze goed in tekenfilms in real live action om te zetten. Hadden ze dat met bepaalde verhalen van de Clone Wars gedaan, dan hadden de mensen juichend de bioscoopzalen verlaten. Vanaf morgen nieuwe afleveringen!

drsentertainment

Avatar

@MasterofFilms.
Ik snap overigens wel waarom sommigen de nieuwe films minder vinden dan oude films. Eerlijk gezegd is de OT voor mij zeker magisch zeker toen ik nog een tiener was (ben nu 52 en zelf filmmaker). Maar bij TFA en TROS (en ook veel meer dan de Prequels) had ik overweldigende emotionele gevoelens (Ik denk toch de regie van JJ, ben wel fan van zijn stijl, dat dan weer wel) waardoor ik van mening ben dat deze films echt top zijn. Als een film mij kan ontroeren is dat voor mij het belangrijkste argument om een film mooi te vinden. En na 4 keer TROS kijken, krijg ik nog steeds kippenvel en eigenlijk zou ik nog een 5e keer willen kijken. Meer argumenten kan ik nu niet verzinnen dan de beleving die het mij geeft. En dat is de kracht van film...en is (gelukkig) voor iedereen anders.

Master Of Films

Avatar

Top drsentertainment. Dat is tenminste iets meer uitleg. Smiley face

RobzZ01

Avatar

@Master of Films

Bij Coming Soon bedoelen ze toch gewoon Coming Soon op Disney+. Niet Coming Soon in Theatres...

NieuwsFilm