Algemeen

Anthony Hopkins (The Two Popes) wordt de trainer van Mike Tyson

Het waargebeurde verhaal van de man achter de legendarische bokser.

door Jan-Peter Rook om 10:42 in Algemeen
Oscar-winnaar Anthony Hopkins, bekend als Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs (1991) en als de paus in Netflix-hit The Two Popes (2019), gaat de hoofdrol spelen in Cus And Mike. Deze film vertelt het verhaal van Cus D'Amato, de trainer van de wereldberoemde bokser Mike Tyson.

De film laat zien hoe de strenge, maar briljante D'Amato een vaderfiguur werd voor de nog jonge Tyson. Aan de hand van zijn trainer behaalde de bokser vele successen, waaronder driemaal het wereldkampioenschap zwaargewicht, maar Tyson werd door bepaalde acties ook een controversieel figuur.

Succestrainer
D'Amato staat erom bekend dat hij van Tyson de agressieve bokser maakte die we allemaal kennen. Zo deelde de trainer ook in het succes toen zijn leerling op twintigjarige leeftijd de jongste kampioen zwaargewicht ooit werd. D'Amato, die naast Tyson ook onder anderen Floyd Patterson en Jose Torres trainde, overleed in 1985.

Cus And Mike, zowel een karakterstudie als een sport-biopic, wordt geregisseerd door Nick Cassavetes (The Notebook, 2004). Het scenario komt van Desmond Nakano.

Er wordt nog gezocht naar een acteur die de jonge Tyson moet gaan spelen. De opnames van de film gaan in het voorjaar van start.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kokosnoot

Avatar

Lijkt me best leuk!

Master Of Films

Avatar

LOL. Hierboven een foto van Anthony Hopkins als de paus en dan het nieuws vertellen dat hij een trainer gaat spelen. Ik zie een nieuwe film franchise met Anthony Hopkins als de paus wel zitten. Smiley face

Frietgezicht

Avatar

^ En wie spelen dan de kids waarbij die zijn warme hand in het broekje wurmt?

Sunspot

Avatar

Klinkt goed, vooral met Hopkins, blijft top

Hoewel hij ook in die mindere 'Vaticaan' film speelde, weet naam niet meer.

NieuwsFilm