Celebrity

'Joker'-acteur Joaquin Phoenix bevrijdt koeien uit slachthuis (video)

De Oscarwinnaar maakt zijn inspirerende woorden werkelijkheid.

door FilmTotaal om 12:06 in Celebrity
Dierenrechtenactivist Joaquin Phoenix heeft een moederkoe en haar pasgeboren kalfje van de dood gered bij een slachthuis. Dat is te zien in een filmpje dat de Amerikaanse non-profitorganisatie Farm Sanctuary online heeft gezet. Hoewel er volgens Phoenix nog veel werk te verrichten is, meent hij dat de geslaagde reddingsoperatie wel het vieren waard is.

Hollywoodster Joaquin Phoenix (45) zet zich al tientallen jaren in voor de rechten van dieren en is een overtuigd veganist. Zo hekelt hij onder meer het feit dat pasgeboren kalfjes veelal direct gescheiden worden van hun moeder. Dat moet en kan anders volgens Phoenix. De kersverse Oscarwinnaar bezocht daarom onlangs een slachthuis in het Amerikaanse Pico Rivera om een moederkoe en haar kalf te redden.

Humane slacht
"Ik heb geen wetenschap nodig om met mijn eigen ogen te zien en met mijn eigen oren te horen hoe een dier reageert op pijn", zegt Phoenix tegen Anthony Di Maria, de baas van het desbetreffende slachthuis. "Een dier moet hier binnen zestig seconden dood zijn - daar streven we naar. Dit is het meest humane slachtproces van het land", houdt Di Maria de acteur voor. Maar volgens Phoenix zijn de omstandigheden in de meeste slachthuizen veel verschrikkelijker.

Hart in actie
De twee tegenstanders praten ook over het scheiden van kalfjes en hun moeders. Volgens Di Maria gebeurt dat niet op zijn terrein. De directeur kan dat ook bewijzen aan Phoenix door hem een moeder en haar kalf te tonen die apart zijn gezet. Phoenix besluit vervolgens - spontaan - om de dieren mee te nemen naar de opvang Farm Sanctuary, waar ze ongestoord oud kunnen worden. Phoenix heeft de moederkoe de naam 'Liberty' gegeven en het kalf 'Indigo' genoemd.NieuwsFilm