Eerste recensies nieuwe Pixar-animatiefilm 'Onward'

Eerste recensies nieuwe Pixar-animatiefilm 'Onward'

Hoe goed wordt de nieuwe Pixar-animatiefilm ontvangen?

Begin volgende maand verschijnt Onward van Pixar Animations Studios in de bioscoop. Het is de eerste van twee compleet nieuwe Pixar-avonturen in 2020, met een paar maanden later Soul. De eerste voorstellingen voor de pers zijn ondertussen geweest, waardoor de eerste recensies voor Onward online zijn verschijnen.

De animatiefilm met stemmen van onder meer Chris Pratt (The Lego Movie) en Tom Holland (Spider-Man: Far From Home) is na 59 getelde recensies heerlijk fresh op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven dus nog op de volle 85%, met een 7.28 / 10 als gemiddelde beoordeling.

De 'Critics Consensus' luidt: "Onward lijdt misschien onder de vergelijking met de klassiekers van Pixar, maar de film maakt effectief gebruik van de formule van de studio - en staat op zichzelf als een grappig, hartverwarmend, oogverblindend geanimeerd avontuur."


Pracht en praal
"Terwijl de film verhalend achterblijft, is er genoeg pracht en praal om kijkers betrokken te houden, waarbij Holland en Pratt goed evenwicht bieden tussen de broers, liefde en ergernis," aldus Alonso Duralde van TheWrap. En David Sims van The Atlantic: "Een warme, zachte film die het publiek niet alleen probeert te verblinden met wilde fantasierijke animatie."

Maar duurt misschien ook wel lang
"Onward gaat maar door en door, maar gaat nauwelijks vooruit. Lang voordat de 114 minuten speelduur is verstreken, is de film te lang blijven hangen in de opening," volgens Mick LaSalle van San Francisco Chronicle. En Bilge Ebiri van New York Magazine/Vulture: "Onward voelt aan als een intens persoonlijk project dat is afgevlakt en betutteld door bedrijfsinmenging."

Vanaf 4 maart draait Pixars en Dan Scanlons Onward in de Nederlandse bioscoopzalen. Ga jij heen?

NieuwsFilm

meest populair