Celebrity

Keihard oordeel jury: Harvey Weinstein is schuldig aan seksueel misbruik

De gevallen Hollywoodproducent riskeert een gevangenisstraf van 25 jaar.

door FilmTotaal om 19:06 in Celebrity
De gevallen filmproducent Harvey Weinstein is eerder vandaag door de jury van de rechtbank in New York deels schuldig bevonden aan aanranding en verkrachting. Het is later aan de rechter om te bepalen welke straf Weinstein daarvoor krijgt.

De twaalfkoppige jury heeft na langdurig beraad geconcludeerd dat Harvey Weinstein (67) schuldig is aan de verkrachting van twee vrouwen. Wel is hij vrijgesproken van de zwaarste aanklachten, waaronder aanranding met roofzucht. Daarmee komt een einde aan een inmiddels zeven weken durend proces.

Strafhoogte
De uitspraak van de rechter volgt 11 maart. Weinstein hangt een gevangenisstraf van 25 jaar boven het hoofd. De voormalig Hollywoodproducent zit momenteel al vast. Een verzoek van zijn advocaat om op borgtocht vrij te komen werd vandaag wederom door de rechter afgewezen.

Serieverkrachter
In de afgelopen weken schetsten de aanklagers een beeld van Weinstein als serieverkrachter. Hij zou vele vrouwen hebben gemanipuleerd door ze een glansrijke Hollywoodcarrière voor te houden. Tientallen actrices hebben gezegd verkracht te zijn door Weinstein.

Deze onthullingen vormden de aanleiding van de welbekende #MeToo-beweging, waarin vrouwen die seksueel misbruikt zijn van zich lieten horen.

NieuwsFilm

meest populair