Featured

3 kneitergoede films waarvan je niet wist dat ze op Disney+ staan

Naast Marvel, Star Wars en Pixar staan er ook best opvallende films op Disney+.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Disney+ is ondertussen al wat maandjes beschikbaar en dat wat je kunt zien verandert in de Nederland niet zo heel veel. Gelukkig kun je de films van A tot en met Z napluizen en dan kom je ook een aantal opvallende(re) titels tegen. Hieronder drie van die opvallende films.

Free Solo (2018)

Regie: Jimmy Chin | Hoofdrollen: Jimmy Chin, Alex Honnold, Tommy Caldwell

Dit is de Oscar winnende documentaire uit 2018 waarin je met Alex Honnold meegaat tijdens zijn solobeklimming van de El Capitan in Yosemite Valley in Noord-Amerika. De film werd gemaakt in samenwerking met National Geographic Partners, ondertussen onderdeel van Disney na de aankoop van 21st Century Fox. Check hieronder de trailer voor Free Solo!The Sound of Music (1965)

Regie: Robert Wise | Hoofdrollen: Julie Andrews, Christopher Plummer en Eleanor Parker

Deze musicalfilm stamt uit 1965 en werd gemaakt door regisseur Robert Wise. Net als de film, de filmmontage, de geluidsmontage en de muziek won Wise een Oscar. De verfilming van de musical van Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II is één van de meest bezochte films ooit en staat op nummer drie in de op inflatie gecorrigeerde box office aller tijden. The Sound of Music is een titel uit de catalogus van het oude Fox.The Peanuts Movie (2018)

Regie: Steve Martino | Hoofdrollen (stemmen): Noah Schnapp, Bill Melendez en Hadley Belle Miller

Deze animatiefilm van Blue Sky, bekend van grotere titels als Ice Age, was onderdeel van 20th Century Fox. Deze animatiefilm is niet de best beoordeelde op Disney+, maar wel een opvallende en zeker zeer aardig om eens te kijken. De animatiestijl is namelijk prachtig gemaakt! Check de beelden hieronder maar.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Als Disney gewoon de filmlicenties van Fox erop gooit, dan heb je gewoon wat meer variatie...

Het aanbod is (uiteraard door Disney) TE childish.

Het enige waar ik nu van genoten heb, is The Mandalorian.

Raki-Pure

Avatar

toen bekend werd dat Disney + NL koos als pilot land sprong ik een gat in de lucht. Paar maanden later is het gevoel helemaal foetsie. Kan me niet herinneren wanner ik de stream voor het laatst heb aangezet. Geef het nog een kans tot eind 2020 … als het dan nog smack is, is het game over.

Deadalus-SG

Avatar

Inderdaad, heb the mandalorian gekeken en toen abonnement stop gezet.... en kom op, the sound of music? Ongetwijfeld een goede film in zn genre, maar ik vind dr geen reet aan.... mijn vrouw dan weer wel... haha

baron nostalgia

Avatar

Ik mis nog steeds een aantal Disney series

Fluffer

Avatar

The sound of music ? Serieus ?
Menen ze dat nu ...?

GreenHornet

Avatar

Bob Iger is opgestapt als CEO

Effie

Avatar

Die Peantus-film, daar snappen kinderen geen zak van. Op een gegeven moment pakt Charlie Brown een telefoon op om te bellen, maar kinderen weten echt niet wat dat is.
Hoewel ik doorgaans de pest heb aan remakes, vooral in 3d, vond ik zelf de film meer dan geslaagd.
Free Solo is mooi, maar lang niet zo tof als The Dawn Wall met Tommy Caldwell die op Netflix staat. Check dat uit, beslist een aanrader, vooral als Free Solo je ook wat lijkt.
The Sound of Music kan ik inmiddels ook achteruit meezingen... Maar kan nog wel een keer Smiley face

David Mills

Avatar

Er verschijnen per maand meer artikelen over Disney plus dan nieuwe content op Disney plus. Gaan we nu echt aandacht besteden aan een film uit 1965 die ieder jaar met de kerst 6 x wordt uitgezonden????

MARQ242

Avatar

I'm a sucker voor Sound of Music. Altijd leuk om met de kinderen te kijken. Toch wel een echte klassieker.

NieuwsFilm