Algemeen

The Da Vinci Code breekt record

door FilmTotaal op 19.05.2006 om 11:59 in Algemeen
Volgens Sony Pictures Releasing heeft The Da Vinci Code het Nederlandse record van beste openingsdag ooit verbroken. Op donderdag 18 mei hebben veertigduizend mensen de film in de bioscoop bekeken.

Lees hier de recensie van FilmTotaal. En wie op zoek is naar een representatieve afspiegeling van de publieke opinie, surft naar de reacties die eronder staan.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lord Voldemort

Avatar

Ja, vin je het gek?? TDVC heeft superveel aandacht gekregen ;)

ASHWIN102

Avatar

Lord Voldemort "Ja, vin je het gek?? TDVC heeft superveel aandacht gekregen ;)"
Super veel aandacht ja, maar achteraf hele slechte kritiek.

Zo was René "slijmbal" Mioch laatst op de radio, die gaf de film een cijfer van 6.1. Ik vond dat zo raar. Waarom een 6.1 en niet gewoon een 6? Dus ik kijken op imdb, daar staat de film nu voor een cijfer van 6.2. Toen dacht ik, die René is ook niet echt origineel. Die kijkt de cijfers gewoon af van imdb. Anders ga je echt geen cijfer geven van 6.1 maar gewoon doodnormaal een 6!

Bij de passion of the christ waren ook zoveel mensen op tegen, maar bracht ook veel geld in het laadje.

Merrin

Avatar

Dat was toch te verwachten als je met een bestseller te maken hebt. Of de film al dan niet goed is, is een geheel andere zaak. En bij deze film lijken de meningen helemaal NIET verdeeld.

Wicked

Avatar

Ik geloof niet zo in recensies... Eerst (zelf) zien, dan geloven.

Ann McDunn

Avatar

Dit was wel te verwachten na alle ophef, en slechte reclame wil best goed werken, de film zelf wil ik eerst zien voordat ik er wat van zeg.

gandalf the white

Avatar

Ik dacht dat The Lord Of The Rings: The Return Of The King 75.000 bezoekers had en dat is toch veel meer dan de da vinci code, en zelfs the prisoner of azkaban had 60.00.

http://www.indebios.nl/viewitem.php?id=531

grappig

Avatar

ASHWIN102 "Super veel aandacht ja, maar achteraf hele slechte kritiek.

Zo was René "slijmbal" Mioch laatst op de radio, die gaf de film een cijfer van 6.1. Ik vond dat zo raar. Waarom een 6.1 en niet gewoon een 6? Dus ik kijken op imdb, daar staat de film nu voor een cijfer van 6.2. Toen dacht ik, die René is ook niet echt origineel. Die kijkt de cijfers gewoon af van imdb. Anders ga je echt geen cijfer geven van 6.1 maar gewoon doodnormaal een 6!

Bij de passion of the christ waren ook zoveel mensen op tegen, maar bracht ook veel geld in het laadje."


Rene --> lambal als ik die kop zie moet ik meteen kotsen. Inhoudsloze recensie's schrijven en zijn films te promoten....
Recensie's schrijven moet ie duidelijk nog leren!!
Och the passion of The Christ vond ik stukken beter dan the da vinci code --> dat komt waarschijnlijk omdat the da ... het zo lachwekkend brengt.

--> het evangelie volgens maria magdalena (haahha)

zinkstar

Avatar

--> het evangelie volgens maria magdalena (haahha)
:?

Thijs,

Avatar

Volgends het boek van de Da Vinci Code bestaat hij wel..maja, is nogal vaag..*-)

Ann McDunn

Avatar

zinkstar "--> het evangelie volgens maria magdalena (haahha)
:?"


Er bestaat wel degelijk een apocrief Evangelie van Maria Magdalena, dus niet in de bijbel opgenomen maar geheim/verborgen.

grappig

Avatar

Ann McDunn "Er bestaat wel degelijk een apocrief Evangelie van Maria Magdalena, dus niet in de bijbel opgenomen maar geheim/verborgen."


Dus jij beweerd dat ie bestaat. okee, maar heb je dan nooit afgevraagd met het feit dat waarom God zijn kind liet baren via Moeder Maria..
Waarom maria magdelana dan...
Waarom een kind baren van het zaad van Jezus?
Is Jezus niet het vlees geworden God??

Evertdv

Avatar

grappig "Dus jij beweerd dat ie bestaat. okee, maar heb je dan nooit afgevraagd met het feit dat waarom God zijn kind liet baren via Moeder Maria..
Waarom maria magdelana dan...
Waarom een kind baren van het zaad van Jezus?
Is Jezus niet het vlees geworden God??"


Jullie praten nu nogal langs elkaar heen. Ann zal zich echt niet afvragen waarom God zijn kind liet baren via Maria, omdat ze niet gelooft in Jezus als de vlees geworden God (net zoals de meeste andere hier)

Zelf geloof ik er wel in, maar daarnaast geloof ik ook in het bestaan het het evangelie van Maria van Magdalena. Maar omdat ik geloof in het bestaan van het evangelie zeg ik niet ook dat ik denk dat het klopt... Ik geloof ook in het het bestaan van het boek de DaVinci Code, maar het blijft fictie, net als het evangelie van Maria

Ann McDunn

Avatar

Evertje er klopt zoveel niet, ook in de bijbel staat veel fictie, maar we moeten iedereen maar in z'n waarde laten en wie er in geloven kan heeft in ieder geval toch een houvast, en de nickname grappig klopt voor geen meter, want hij is helemaal niet grappig en roept maar wat in het wilde weg. Overigens staat er in de Wikepedia te lezen dat er een vergissing is gemaakt, Maria Magdalena is ten onrechte uitgemaakt voor hoer, dat was een andere Maria.

Arthaum

Avatar

Want wikipedia spreekt altijd de waarheid?

grappig

Avatar

Ann McDunn "Evertje er klopt zoveel niet, ook in de bijbel staat veel fictie, maar we moeten iedereen maar in z'n waarde laten en wie er in geloven kan heeft in ieder geval toch een houvast, en de nickname grappig klopt voor geen meter, want hij is helemaal niet grappig en roept maar wat in het wilde weg. Overigens staat er in de Wikepedia te lezen dat er een vergissing is gemaakt, Maria Magdalena is ten onrechte uitgemaakt voor hoer, dat was een andere Maria."


Waarom roep ik maar wat in de wilde weg vanwege omdat ik wou laten zien,dat er totaal geen toevoegde waarde in zit om te zeggen dat maria magdalena ook een evangela heeft.
Wat dat zou betekenen, dat er opeens een heleboel mensen zitten zonder geloof. Trouwens jij had het boek gelezen?? Umm, hoe wordt daar dan de heilge graal gebracht?? Vanwege omdat het in de film wel een beetje lachwekkend wordt gebracht. (die V in het schilderij van davinci --> vond ik zelfs heel slecht bedacht...

kiana

Avatar

Laten we het er dus maar op houden dat er niemand in de hele wereld het ECHT weet...

Dr. Strangelove

Avatar

Precies !
En sommige mensen die het niet weten, kunnen ook geen Grappige zinnen schrijven zonder ernstige spelfouten.

Steadicam

Avatar

gandalf the white "Ik dacht dat The Lord Of The Rings: The Return Of The King 75.000 bezoekers had en dat is toch veel meer dan de da vinci code, en zelfs the prisoner of azkaban had 60.00.

http://www.indebios.nl/viewitem.php?id=531"

In principe heb je gelijk, maar Sony bedoelt met openingsdag de donderdag (de gangbare Nederlandse premièredag). LOTR ging op woensdag in (voor)première (zal bij Harry Potter ook wel zo zijn geweest). Tsja, als een filmmaatschappij ook maar ergens een record in ziet, dan zullen ze dat vermelden ook.

NieuwsFilm

meest populair