Algemeen

Nieuwe 'Star Wars'-toekomst bekend: 'The High Republic' met Jedi Knights!

Of er ooit films of series over gemaakt gaan worden?

door Bram de Groot om 16:19 in Algemeen
De nieuwe richting voor het bredere Star Wars-universum is onthuld en de titel daarvoor is Star Wars: The High Republic. Ondanks dat er nog geen films (of series) zijn aangekondigd, zou het zomaar kunnen dat Lucasfilm met deze nieuwe richting ook een aanzet doet tot de nieuwe filmtrilogie die vanaf december 2022 moet gaan verschijnen.

Dit zei Kathleen Kennedy van Lucasfilm over de nieuwe richting: "We zijn zo opgewonden om zo'n rijk, vruchtbaar tijdperk te starten en te laten verkennen door onze auteurs. We zullen de Jedi in hun allersterkste vorm zien." De verhalen van The High Republic spelen zich 200 jaar voor Star Wars: Episode I - The Phantom Menace af en ook de "Outer Rim" zal worden ontdekt.

Nieuwe Star Wars personages en avonturen
Onderstaande trailer laat zo'n beetje zien wat je van The High Republic - verteld via boeken en comics - kunt verwachten, met vele nieuwe personages (zoals Jedi Knights), schurken, wapens, planeten en schepen. Volgens Michael Siglain, publishing creative director bij Lucasfilm, hebben de Galactic Republic en de Jedi Order er nog nooit zo goed voor gestaan in hun taak om het universum te beschermen. Siglain:


"Star Wars: The High Republic beschikt over de Jedi zoals we ze altijd hebben willen zien, als echte bewakers van vrede en rechtvaardigheid. Dit is een hoopvolle, optimistische tijd waarin de Jedi en de Galactische Republiek op hun hoogtepunt zijn. Maar in dit glorieuze nieuwe tijdperk komt er iets slechts hun kant op. Dit initiatief geeft lezers jong en oud een nieuwe kijk op de melkweg via rijke, betekenisvolle verhalen. Plus, lezers zullen leren wat de Jedi bang maakt."


Meerdere titels van verschillende uitgaven zijn al onthuld, met Star Wars: The High Republic: Into the Dark, Star Wars: The High Republic: A Test of Courage, Star Wars: The High Republic Adventures en Star Wars: The High Republic: Light of the Jedi. Deze uitgaven verschijnen via Disney Lucasfilm Press, Del Rey, IDW Publishing en Marvel.20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

dit is echt iets voor Kinderen

Hiss

Avatar

Gaan we Yoda zien toen hij nog heel jong was. In die tijd was ie maar 700 jaar oud.
@GreenHornet
Ja maf he, dat Disney ineens zich gaat richten op kinderen? Dat doen ze normaal nooit.

kokosnoot

Avatar

Nadeel van Disney is natuurlijk dat films voor het hele gezin moeten zijn en dus nooit Te veel pit mogen hebben. Voordeel is ze hebben geld zat om alles op te zetten.

Yoda zou te gek zijn als ze die er in zetten in zijn jongere versie :D

Coola

Avatar

Sowieso dat ik die comics ga kopen.

Hendrik de Kijzer

Avatar

1:24
Star Wars Wishes:
Representation/Diversity
Hmmm, wat vinden de gebruikers van FilmTotaal hiervan ;)

Hendrik de Kijzer

Avatar

1:24
Wie teleurgesteld is in het feit dat Jurassic World de ruimte niet in gaat kan zich verheugen met Star Wars: Dinosauriërs in de ruimte.

Eddie Singer

Avatar

'High Republic'...?
'Old Republic' waar een hele grote schare fans op zit te wachten, zou inderdaad teveel op fan-service lijken.
Ik voorvoel een verkeerde afslag...maar ja...hoe erg is dat als ze al sowieso op de verkeerde weg zaten, vanwege een hele grote verkeerde afslag.

Maac

Avatar

Met een beetje fantasie is er wel een uitvoering van "The High Republic" die aanlokkelijk zou kunnen zijn, maar ik verwacht niet dat ze Method Man & Redman gaan casten in een nieuwe Star Wars-film.

Monojaxx

Avatar

Ik ben blij dat ze voor een periode kiezen die niet al te lang is geleden, gelukkig geen 4000 jaar ala de Old Republic.
Door 200 jaar terug te gaan zou je in principe ook al bekende personages kunnen laten terugkeren. Bijvoorbeeld Yoda en Darth Plagueis. Al zal dit denk ik niet gebeuren. Een jonge Jabba de Hutt zou ook tof zijn!

Had denk ik liever een sprongetje in de toekomst willen zien. Bv. 100 jaar na Rise of Skywalker, maar ik kan er mee leven.

shellghost

Avatar

Maar 200 jaar terug. Had het dan goed gedaan en voor 1000 jaar gegaan. Nu blijven ze vrij dicht op de Skywalker/Palpatine saga zitten.
Had liever The Old Republic gezien...

Artificialis

Avatar

Het hoogtepunt van het prequel tijdperk is dat we veel meer Jedi en Sith op de voorgrond te zien hebben gekregen. Het is jammer dat ze in de sequels hebben geprobeerd om een Luke vs Darth Vader achtige strijd na te bootsen door alleen Rey en Kylo Ren naar voren te schuiven. Maar de Star Wars wereld is inmiddels groter dan dat. The High Republic ziet er uit als een interessante periode, hopelijk wordt dit de reeks waar Kevin Feige bij betrokken zal zijn.

Eddie Singer "'High Republic'...? 'Old Republic' waar een hele grote schare fans op zit te wachten, zou inderdaad teveel op fan-service lijken."

Juist goed dat ze niet nog meer bestaand materiaal gaan herkauwen. The High Republic is een periode waarin ze gedwongen worden om zoveel mogelijk nieuwe karakters en verhalen te bedenken. Ik zit er niet op te wachten om The Old Republic door Kathleen Kennedy afgebroken te zien worden.

centr1no

Avatar

Er zit voor iedereen iets in, dus iedereen moet het leuk vinden.
Stelletje 'professionele' schrijvers die de meest voor de hand liggende en onnodige shit op een bord moeten schrijven en voor nieuwe ideeën niets anders kunnen verzinnen dan het oprakelen van Indiana Jones, Harry Potter, Game of Thrones en Jurassic World.
Het feit dat 'representation/diversity' op dat bord vermeld staat als inhoudelijk specifiek gewenst is het bewijs dat er een paar tussen zitten die niet met Star Wars bezig zijn maar met een politieke agenda.
Dit is niet het moment waarop briljante ideeën geboren worden en Star Wars weer immens populair wordt bij zowel jeugd als volwassenen.

MARQ242

Avatar

Ik kan hier niet enthousiast over worden voelt heel erg generic en veilig aan.

GreenHornet

Avatar

Ben totaal niet blij met deze opzet.
Geen Stormtroopers en ook geen Sith

Hiss

Avatar

Het zou een mooie naam voor een coffeeshop zijn.

Eddie Singer

Avatar

Onderhand hebben we allemaal op YouTube het ideeënbord gezien bij dit 'Project Luminous'..iets...dinges...
En dan ben ik er al weer helemaal klaar mee.
2 x staat het woord 'diversiteit' vermeld. Dino's...? WTF?

En dan die schrijversgroep...ethisch verantwoord samengesteld en enorm groot. Op het oog 1-dimensionale schrijvers...brrr...

@Artificalis: Daar valt ook zeker wat voor te zeggen.
'Old Republic' zou voor zeker gesloopt worden door KK.

NieuwsFilm