Algemeen

Eerste beelden én poster 'Candyman'!

De remake van de bekende horrorfilm.

door Bram de Groot om 08:29 in Algemeen
Al eventjes wordt er gewerkt aan een "spiritueel vervolg" van de bekende horrorfilm Candyman uit 1992 waarin acteur Tony Todd te zien is als het titelpersonage. Hieronder zie je eindelijk eerste snelle beelden én de poster!

In de nieuwe Candyman geregisseerd door Little Woods-regisseur Nia DaCosta is de hoofdrol dit keer voor niemand minder dan Yahya Abdul-Mateen II, bekend uit titels als de HBO-serie Watchmen, de DC-film Aquaman en de horrorfilm Us van Candyman-producent Jordan Peele. Todd keert terug als de Candyman.

Trailer teasers en poster
Hieronder zie je de eerste teaser en nog een paar snelle beelden voor de trailer die naar verwachting morgen online verschijnt.Naast Abdul-Mateen II en Todd zijn er ook rollen voor onder meer Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett en Colman Domingo. Vanaf 11 juni in de Nederlandse bioscoop, en hieronder de poster.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fluffer

Avatar

Alweer een remake ,deze is tenminste al wel van een tijdje geleden.

Spider-fan

Avatar

Het is wel jammer dat maar een beperkte hoeveelheid van Barker's creaties echt is aangeslagen als film. Als je weet hoe veel hij geschreven heeft wat potentieel heeft voor net zulke goede films, maar men blijft maar steeds die paar successen te proberen herhalen.
Men probeert wel meer van hem te maken, voor tv bijvoorbeeld, maar de ontwikkeling van veel van die projecten blijft toch steken steeds om één of andere reden. In essentie is zijn werk toch moeilijk te verfilmen in de praktijk, ook al is het heel visueel.
Het zal ook met het buitenissige van zijn werk te maken hebben. Zijn werk is vrij exteem vaak in veel opzichten, en het is lastig dat op een goede manier voor de camera te krijgen. Wat hij schrijft en maakt is niet bepaald doorsnee.

Frietgezicht

Avatar

@ Spider-fan, welke zie jij graag op het witte doek dan?
Coldheart Canyon? Books of Blood?
De Abarat serie? Iets anders? Sowieso zouden die laatste 2 dan een serie moeten worden denk ik.

Spider-fan

Avatar

Ik hou erg van The Great and Secret Show. Daar is wel een heel mooie graphic novel/comic van, maar het tweede deel Everville doen ze dan weer niet.
In de Books of Blood zit inderdaad ook nog genoeg. Al die verhalen zouden goede films kunnen worden, maar zoiets als The Midnight Meat Train slaat dan weer niet echt aan op één of andere manier - had ook te maken met een slechte uitbreng in de bioscopen.
Ze zijn ook al heel lang bezig met een Nightbreed/ Cabal tv-serie, maar die is er ook nog steeds niet. Weaveworld was daarvoor ook sprake van, maar ook niet doorgegaan. En zo is er een hele lijst projecten die niet doorgegaan is.
Dit lijkt er wel echt te gaan komen, want het is in post-productie:

https://www.imdb.com/title/tt11242218/?ref_=fn_al_tt_1

Gebaseerd op Books of Blood uiteraard, maar wat ik erover gelezen heb wel heel erg vrij bewerkt. Ben toch wel benieuwd of die er dan echt komt op een gegeven moment.

Frietgezicht

Avatar

The Great and Secret Show heeft wel veel te bieden( karakters, creaties, horror, fantasie etc.) en lastig om er 1 genre aan te geven.
Maar denk je dat 1 film genoeg is daarvoor?

Enne denk je dat ze ook dan die sex scene erin gooien tussen die vrouw en die hond in Mexico(met alle details zoals in het boek)

Spider-fan

Avatar

Die vrouw met die hond zit niet eens in de comic voor zover ik me herinner. Dat is het probleem met Barker verfilmingen: de extreme sex-scènes zullen niet snel in de films komen. Hellraiser is wel een speciaal geval in die zin: eigenlijk gaat het volledig over sadomasochisme, maar er is heel weinig naakt. Het sadomasochisme is volledig bovennatuurlijk gemaakt, doordat het demonen zijn die het doen.

Ik weet niet of je Great and Secret Show in één film kan doen. Natuurlijk kan het altijd, maar dan moet je veel weglaten en dat is vaak zonde. Ik vond vooral het begin van het boek heel mooi: die meisjes die door een onzichtbare kracht zwanger worden gemaakt in het meer.
Waar men toch vaak tegen aanloopt, denk ik, dat met hele extreme of ongewone ideeën je heel goed moet nadenken over hoe je het er gaat laten uitzien. En veel studio's zullen niet al te blij zijn met hele extreme content.

Frietgezicht

Avatar

Het zijn idd ook niet echt films voor de bios. Netflix? Dan kan alles.
Je zou zeggen dat David Lynch de perfecte regisseur is voor zo’n type film. Agree?

Mothercopper

Avatar

Heb nagenoeg alles van Barker gelezen en de boeken zijn geweldig, maar het schijnt een hele toer te zijn om dat over te brengen naar het witte doek

Ang3l

Avatar

@Friet: Doe maar Weaveworld en Abarat. Of een scifi epos a la Imajica!

Spider-fan

Avatar

Hmmm.... Ik associeer David Lynch niet direct met Clive Barker... Wat Lynch doet vind ik toch iets heel anders. Lynch maakt een soort surrealistische film noir. Ik vind Lynch niet direct een horror-regisseur. Het is niet dat het niet zou kunnen natuurlijk, maar ik vind hun stijl behoorlijk anders... Barker is heel expliciet in hoe hij vertelt en wat hij laat zien, Lynch is veel geheimzinniger.

NieuwsFilm