Celebrity

Tom Holland (Spider-Man) blijkt enorme 'Harry Potter'-nerd

Ook onthult de acteur bij welke Zweinstein-afdeling hij zou zitten.

door FilmTotaal om 10:33 in Celebrity
Tom Holland is een razend fanatieke pubquizspeler. De acteur neemt dan ook dikwijls deel aan de quizzen in zijn stamkroeg in Engeland. Holland beweert dat hij bij één thema zelfs onverslaanbaar is: Harry Potter. Dat vertelt hij op BBC Radio 1.

Tom Holland (23) blijkt een enorme Harry Potter-fan te zijn. Hij weet dan ook zeker dat hij een speciale pubquiz over de boeken en films, die de volgende dag in zijn lokale café plaatsvindt, gaat winnen. "Ik ga iedereen met gemak verslaan", bluft Holland tegenover presentator Ali Plumb. "Ik denk dat ik zelfs meer over Harry Potter weet dan J.K. Rowling [de schrijfster van de boeken, red.]", grapt hij.

Sorteerhoed
Holland vertelt op te zijn gegroeid met de verhalen over de tovenaarsjongen. "Ik ben echt geobsedeerd door Harry Potter. Als kind was ik al een enorme fan". Hij onthult ook in welke afdeling van toverschool Zweinstein hij door de Sorteerhoed ingedeeld zou worden. "Gryffindor, absoluut", zegt Holland stellig. De filmster kreeg dat advies onlangs ook na het invullen van een internetquiz.

Het is niet bekend of Holland de pubquiz ook daadwerkelijk gewonnen heeft.NieuwsFilm

meest populair