Onderzoek: Interesse in Disney+ behoorlijk ingestort

Consumenten zijn niet meer geïnteresseerd.

Het mag duidelijk zijn dat de content op Disney+ indrukwekkend is voor de fans van bijvoorbeeld Star Wars, Pixar, Marvel en Disney. Maar heb jij Disney+ nog wel? Want hoe vaak kijk je eigenlijk nog naar de veelal oudere films en series die er worden aangeboden?

Via een onderzoek van Decision Data blijkt dat de interesse in Disney+ - een beoogde Netflix-killer - flink is ingekakt. De afgelopen twee maanden zou 80 procent minder gezocht worden op Disney+ dan in de periode ervoor. Iets dat niet over Netflix gezegd kan worden. De interesse voor Netflix zou zelfs iets vergroot zijn nadat de interesse in Disney+ daalde.

Veel mensen zeggen op
Er wordt aangegeven dat het opzeggen van het Disney+ abonnement leidt tot een negatieve houding op social media. Dit komt waarschijnlijk doordat het (originele / nieuwe) aanbod op Disney+ beperkt is. Een groot deel van de nieuwe abonnee's zou voortkomen uit deals die Disney+ sluit met partners. Vaak zijn dit dan gratis abonnementen.

Toch is Disney+ al een succes. Er zouden (op het hoogtepunt) zo'n 26 miljoen abonnee's zijn, al lijkt dat aantal dus wel dalende. Walt Disney zal waarschijnlijk vanaf eind dit jaar en 2021 met steeds meer originele content gaan komen en dit zal vast weer een positieve boost geven aan de interesse.

Bekijk de afbeelding
Plaatje via Decision Data

NieuwsFilm

meest populair