Algemeen

Onderzoek: Interesse in Disney+ behoorlijk ingestort

Consumenten zijn niet meer geïnteresseerd.

door Bram de Groot om 15:07 in Algemeen
Het mag duidelijk zijn dat de content op Disney+ indrukwekkend is voor de fans van bijvoorbeeld Star Wars, Pixar, Marvel en Disney. Maar heb jij Disney+ nog wel? Want hoe vaak kijk je eigenlijk nog naar de veelal oudere films en series die er worden aangeboden?

Via een onderzoek van Decision Data blijkt dat de interesse in Disney+ - een beoogde Netflix-killer - flink is ingekakt. De afgelopen twee maanden zou 80 procent minder gezocht worden op Disney+ dan in de periode ervoor. Iets dat niet over Netflix gezegd kan worden. De interesse voor Netflix zou zelfs iets vergroot zijn nadat de interesse in Disney+ daalde.

Veel mensen zeggen op
Er wordt aangegeven dat het opzeggen van het Disney+ abonnement leidt tot een negatieve houding op social media. Dit komt waarschijnlijk doordat het (originele / nieuwe) aanbod op Disney+ beperkt is. Een groot deel van de nieuwe abonnee's zou voortkomen uit deals die Disney+ sluit met partners. Vaak zijn dit dan gratis abonnementen.

Toch is Disney+ al een succes. Er zouden (op het hoogtepunt) zo'n 26 miljoen abonnee's zijn, al lijkt dat aantal dus wel dalende. Walt Disney zal waarschijnlijk vanaf eind dit jaar en 2021 met steeds meer originele content gaan komen en dit zal vast weer een positieve boost geven aan de interesse.


Plaatje via Decision Data

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

Baby Yoda gezien en daarna zegt bijna iedereen weer op.

Dukat

Avatar

Ik heb complete MCU en veel Disney Classics op blu-ray. Disney+ is handig voor de kids op vakantie (even x-aantal films downloaden op hun tablet).

Ang3l

Avatar

Ik heb t nog wel, maar open het ZELDEN. Iets te enthousiats meteen 1 jaar genomen (wat goedkoper), niet beseffende dat de Marvel series pas later dit jaar komen. Daar zit ik echt op te wachten. Al die Disney dingen heb ik meestal al gezien of zelf in de kast staan. En de films zijn veelal baggerzoet.

MARQ242

Avatar

Als ik alle Pirates of the Carribean heb gezien gooi ik het er ook weer af. Netflix en Amazon regeren gewoon.

Deadalus-SG

Avatar

Als er wat meer nieuw spul op staat, neem ik wel weer een abbonement voor een paar maand

adofmirosch

Avatar

Staat genoeg moois op, maar ik heb nog voldoende aan netflix momenteel.

eltorro

Avatar

Verklaart wel meteen waarom Netflix zoveel investeert in eigen content.

GreenHornet

Avatar

Mensen pakken Disney niet voor de BackLog. Maar voor de nieuwe content. Dat Doet Netflix nu goed.

Ankhorion

Avatar

Graag oude series, maar dan echt ouder. Dat is een markt die maar niet aangeboord wordt. Nu zijn er wel weggetjes, maar dan is het vaak dat je dan afleveringen niet meer terug kunt vinden.

Civilian Supreme

Avatar

Slappe meuk, ze zullen echt met beter materiaal moeten komen. Als ze nu een nieuwe Alien serie introduceren sta ik vooraan.

Spider-fan

Avatar

Maar als je een keer hebt opgezegd, mag je dan weer opnieuw lid worden? Want er komt een volgend seizoen van The Mandalorian, dus dat wil je dan ook zien.

Maac

Avatar

Er waren uiteraard wat sceptici, maar we willen natuurlijk horen van die grote jongens die de tissues al klaar hadden staan ten tijde van de bekendmaking van de prijs en releasedatum.
Hoe vaak hebben jullie The Mandalorian moeten kijken om jullie abonnementskosten terug te verdienen?

Je kan jezelf terugvinden via o.a. de volgende URL: https://www.filmtotaal.nl/nieuws/67271

Johan67

Avatar

"Maar als je een keer hebt opgezegd, mag je dan weer opnieuw lid worden? Want er komt een volgend seizoen van The Mandalorian, dus dat wil je dan ook zien. "

Ja hoor, je kunt gewoon opzeggen en na een paar maanden weer een abonnement nemen. Disney zit mij al maanden achter de broek aan om weer lid te worden.

Master Of Films

Avatar

Mogelijk dat er snel een kleine boost komt. 24 maart staat de release gepland bij Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje, Zwitserland en UK. Op 29 maart is India aan de beurt.
Maar goed Disney hoeft het dus niet in hun eigen land te zoeken, zeker zolang ze die "beloofde" nieuwe Star Wars/Marvel content erop gooien.

BTW: kijken onze zuiderburen nog steeds naar Disney+ uit?

Spider-fan

Avatar

Johan67:

Bedankt. Ik dacht dat er soms een minimale tijd was voordat je weer opnieuw lid mag worden. Ik vind dat soort dingen altijd verwarrend.

Mav Damian

Avatar

Master Of Films "BTW: kijken onze zuiderburen nog steeds naar Disney+ uit"

Geen idee! Er wordt wel veel gepraat over Baby Yoda, maar daar blijft het bij.

Luizelgespuizel

Avatar

Als je als zuiderbuur überhaupt interesse hebt in Mandalorian zou je het allang gedownload moeten hebben. Als Disney de Star wars fans neukt door een serie maanden niet uit te brengen verdient Disney niet eens de abonnees.

MisterMarcoo

Avatar

Ik heb het alleen om laatste paar MCU films nog te zien die ik heb gemist en dan zeg ik t waarschijnlijk op

Jeroen Pasman

Avatar

Het is net als met Videoland. Je kijkt alles wat je wilt zien, en zegt daarna op. Er is gewoon te weinig nieuwe content om een constant lidmaatschap te rechtvaardigen.

Zo is het met Disney op het moment ook. De "oude" films en series worden nauwelijks gekeken. Men wil nieuw materiaal. En dat is er gewoon te weinig

NieuwsFilm

meest populair