Algemeen

Fans kwaad over afwezigheid Li Shang in live-action 'Mulan'

Producent legt uit waarom...

door Niels van Arkel om 15:47 in Algemeen
Was het eerder de schattige sidekick Mushu over wiens afwezigheid in de nieuwe live-action Mulan de fans van de klassieke animatiefilm vielen, nu is het de afwezigheid van kapitein Li Shang die hoofden doet schudden.

Li Shang
Li Shang was niet alleen een belangrijk personage in de animatiefilm, maar heeft ook vele harten gestolen met zijn goede looks, aanstekelijke themalied en vooral als icoon voor de biseksuele community, iets wat volgens fans "de kans was voor Disney om zich uit te spreken jegens de LGBTQ-community".

Toch wel
Deze week kwam er een reactie van de makers van de film, die zeggen dat de spierbonk toch wel in de film zit: "We hebben het karakter in twee nieuwe personages verwerkt: Commander Tung (Donnie Yen) is haar mentor gedurende de film, Honghui (Yoson An) is haar gelijke in het team.

#MeToo
De #MeToo beweging is daartoe een grote invloed geweest, volgens producent Jason Reed: "Ik denk dat we er ten tijde van de #MeToo beweging niet mee waren weggekomen, een hogergeplaatste die tegelijkertijd een liefdesinteresse is. Dat maakte ons redelijk oncomfortabel."

Het is op FilmTotaal bijna een retorische vraag geworden, maar we stellen hem toch: Vind jij het terecht dat Li Shang uit de film is gelaten?Mulan is, als alles meezit, in maart in de Nederlandse bioscopen te zien.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Ik heb me echt nooit beseft dat Li Shang biseksueel kon zijn :D Sowieso, dat is t eerder Pan-seksueel, want hij voelde zich aangetrokken tot de persoon Mulan. Niet tot het geslacht man.

GreenHornet

Avatar

Ik ben Hetero ik val ook op transvrouwen dat wil niet zeggen dat ik BI ben. Heeft Disney daarom het veranderd...

Master Of Films

Avatar

Vind jij het terecht dat Li Shang uit de film is gelaten?
JA!! ....graag zelfs.

Hoe meer er gewijzigd wordt in een remake, des te meer het geen Xerox kopie gaat worden. Het lijkt erop dat Disney als het ware ietsje creatiever gaat worden met Mulan. Hierdoor word ik zelf enthousiaster. Smiley face
Wow, dat had vorig jaar niet eens uit mijn mond kunnen krijgen. Mede dankzij The Lion King sponserd by Xerox.

Daarbij geniet ik ervan dat idote Disney schills (veelal blauwe vinkjes) lekker boos worden. Makes me happy Smiley face

kokosnoot

Avatar

@Mof Ik ben het helemaal met je eens alleen in dit stukje, de #Meto uitleg vind ik zo slap om als reden aan te voeren.

Mav Damian

Avatar

"Ik denk dat we er ten tijde van de #MeToo beweging niet mee waren weggekomen, een hogergeplaatste die tegelijkertijd een liefdesinteresse is. Dat maakte ons redelijk oncomfortabel."
Wat een bullshit! Dat hij er niet inzit prima, maar voor die reden? Het is fictie en liefdesrelatie dat voor niemand iets kwaad in de ogen zou doen. Hij is hogergeplaats en dan? Ik breng niet vaak over de onderwerp van de manier hoe fout de filmindustrie(Hollywood) de #metoo/diversiteit behandeld, maar hier is er een dat dit gewoon dom is.

Goku32

Avatar

Wtf LI Sang niet in de film dan houd het op. Is 1 van me leukste liedje wat er in zit. Maar mushu ook al niet dan ga ik deze checken op nedflix een x inplaats van de bioscoop

Warhasbegun

Avatar

@Goku32 disneyplus zul je bedoelen

Artificialis

Avatar

Li Shang raakte toch pas in Mulan geïnteresseerd nadat het een vrouw bleek te zijn? Er werd toch nergens gehint dat hij haar als man al leuk begon te vinden?

En lees ik nou serieus dat het karakter als liefdesinteresse is weggehaald omdat in het 'denkbeeldige' #MeToo tijdperk zelfs een fictieve verhouding tussen een leidinggevende en werknemer taboe geworden is?

Ik hoop dat deze film zo zwaar flopt dat ze bij Disney jankend gaan slapen wanneer de box office cijfers binnenkomen. Als ik iets niet ga doen dan is het politiek correcte onzin financieren.

NieuwsFilm

meest populair