Fans kwaad over afwezigheid Li Shang in live-action 'Mulan'

Producent legt uit waarom...

Was het eerder de schattige sidekick Mushu over wiens afwezigheid in de nieuwe live-action Mulan de fans van de klassieke animatiefilm vielen, nu is het de afwezigheid van kapitein Li Shang die hoofden doet schudden.

Li Shang
Li Shang was niet alleen een belangrijk personage in de animatiefilm, maar heeft ook vele harten gestolen met zijn goede looks, aanstekelijke themalied en vooral als icoon voor de biseksuele community, iets wat volgens fans "de kans was voor Disney om zich uit te spreken jegens de LGBTQ-community".

Toch wel
Deze week kwam er een reactie van de makers van de film, die zeggen dat de spierbonk toch wel in de film zit: "We hebben het karakter in twee nieuwe personages verwerkt: Commander Tung (Donnie Yen) is haar mentor gedurende de film, Honghui (Yoson An) is haar gelijke in het team.

#MeToo
De #MeToo beweging is daartoe een grote invloed geweest, volgens producent Jason Reed: "Ik denk dat we er ten tijde van de #MeToo beweging niet mee waren weggekomen, een hogergeplaatste die tegelijkertijd een liefdesinteresse is. Dat maakte ons redelijk oncomfortabel."

Het is op FilmTotaal bijna een retorische vraag geworden, maar we stellen hem toch: Vind jij het terecht dat Li Shang uit de film is gelaten?



Mulan is, als alles meezit, in maart in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair