Algemeen

Cartoon-verfilming 'M.A.S.K.: Mobile Armored Strike Kommand' vindt scenarist

F. Gary Gray (Fast and Furious 8, Straight Outta Compton) regisseert.

door Zilko Tarici om 13:42 in Algemeen
Scenarist Chris Bremner is ingehuurd om het script te schrijven van M.A.S.K., een film gebaseerd op de populaire speelgoedijn en cartoon uit de Jaren '80. Het betreft een nieuwe samenwerking tussen Paramount en Hasbro, die eerder met veel success de Transformers-franchise nieuw leven wisten in te blazen.

M.A.S.K. was een speelgoedlijn die de beste aspecten van concurrenten G.I. Joe en Transformers probeerde te combineren. Het verhaal van de tekenfilm ging over de Mobile Armored Strike Kommand, een commando-eenheid die het met transformerende gepantserde voertuigen moet opnemen tegen V.E.N.O.M., ofwel de Vicious Evil Network of Mayhem. Details over het script van van Bremner worden momenteel nog geheimgehouden.

Een ervaren regisseur
F. Gary Gray is door Paramount gestrikt om de film te produceren en regisseren via zijn Fenix Studios. Gray is geen vreemde in de blockbuster-wereld: zo regisseerde hij Fast and Furious 8, maar ook het vorig jaar verschenen Men in Black International. Scenarist Bremner werkt ondertussen ook aan het script van avonturen-sequel National Treasure 3 met Nicolas Cage.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Coola

Avatar

Waarschijnlijk gaat dit niet verder komen dan B-film niveau. Maar dat is totaal niet erg franchises als dit zie ik liever als B-films.

Bintzak

Avatar

Als de Intro song van de cartoon er maar in zit????

Robbepost

Avatar

FF8 en MBI zijn dramatisch slecht. MASK is voor mij nostalgie, heb op zolder nog kratten met speelgoed staan. Ik had liever een andere regisseur gezien.

TearsinRain

Avatar

Tegek, naast Thundercats en He-man mijn 80s favorieten en absoluut de moeite waard om opnieuw live action te verfilmen ????

Darthmar

Avatar

Jeugdsentiment in optima forma. Ben benieuwd of het wat wordt.

Effie

Avatar

Altijd grappig, een groepering die zichzelf Vicious Evil Network noemt...

Darthmar

Avatar

Ze hebben het trouwens over een film met "youth empowerment movement" erin verwerkt.

ajleppink

Avatar

Wordt niet wat als zij zich niet bij de cartoon blijven.

Thomas Anderson

Avatar

Ben niet de enige met jeugdsentiment blijkbaar, kan zo maar eens een verrassende film worden!

Decepticon

Avatar

Ja eindelijk, werd wel eens tijd, poos niks meer over deze verfilming gehoord. Vreemd dat deze dan niet geproduceerd wordt door Allspark Pictures, wat opgezet werd om al die 80's classics te verfilmen. Paramount is voorzichtig en snel terug gekrabbeld zo te zien.

M.A.S.K. is ook voor mij jeugd sentiment in optima forma. Al mijn speelgoed heb ik een paar jaar geleden verkocht voor goed geld.
De dvd box heb ik in de kast staan, naast alle andere 80's favorieten als He-Man, She-Ra, Transformers, ThunderCats, BraveStarr, G.I.Joe, Dino Riders, TMNT en Jayce and the Wheeled Warriors.

Het intro van de tekenfilm zullen ze vast niet gebruiken, deden ze bij de Transformers, G.I.Joe en TMNT films ook niet.
Maar kwa voertuigen hoop ik ten zeerste dat ze de kleuren van de voertuigen identiek houden en ook de pakken met de kenmerkende helmen, je wil tenslotte de fanbase tevreden stellen.

Als het maar geen product placement wordt als Transformers.

NieuwsFilm

meest populair