James Franco verdedigt zich tegen #MeToo aanklachten

James Franco verdedigt zich tegen #MeToo aanklachten

Volgens hem klopt er niks van.

James Franco heeft al in heel wat grote films gespeeld, maar zijn bekendste werk is toch hoogstwaarschijnlijk wel The Disaster Artist. Niet alleen regisseerde hij de film, hij speelde ook de hoofdrol, iets wat hem een Golden Globe opleverde. Na dit zeer succesvolle werk ging het echter bergafwaarts als gevolg van het #MeToo gebeuren. De acteur werd eveneens beschuldigd, maar hij bijt nu van zich af en zegt onschuldig te zijn.

Zo klaagde twee vrouwen de acteur aan. De eerste was Sarah Tither-Kaplan, die met Franco samenwerkte aan The Long Home. Zij beweert dat de acteur van zijn macht en status geprofiteerd zou hebben en haar op die manier misbruikt zou hebben. Een woordvoerder van Franco laat van zich horen.

Allemaal onzin
''Het zijn niets meer dan valse roddels, maar deze worden door nogal wat bladen meteen als feiten weergegeven. Niet alleen kloppen de beschuldigingen van geen kant, er is totaal geen bewijs voor. Ze hebben ze de status van meneer Franco absoluut geen goed gedaan. De aanklacht heeft gezorgd voor een grote smet op zijn carrière, waar hij zo lang hard voor heeft gewerkt''.

''Mevrouw Tither-Kaplan heeft zich altijd zeer positief uitgelaten over haar samenwerking met James Franco en was hem zeer dankbaar voor de kansen die hij haar gaf. We beschikken dan ook over meerdere berichten waar zij zich alleen maar goede woorden over heeft voor Franco, hoe zeer zij hem bewondert en dat haar carriere een gigantische boost heeft gekregen dankzij Franco''.

De naaktscènes
''Wat betreft de naaktscènes waar zij het over heeft, iedereen was hiervan op de hoogte, nog voordat de opnames van start gingen, ook Tither-Kaplan. Er was eveneens constant toezicht van meerdere mensen en er werd van alles gedaan om de scènes zo goed mogelijk te laten verlopen''.

NieuwsFilm

meest populair