Algemeen

Sony wil opvolger Da Vinci Code

door FilmTotaal op 22.05.2006 om 17:32 in Algemeen
De verfilming The Da Vinci Code heeft in het eerste weekend wereldwijd ruim 220 miljoen dollar opgebracht en daar is Sony Pictures natuurlijk erg blij mee. De filmmaatschappij wil de relatie met schrijver Dan Brown dan ook dolgraag voortzetten en heeft voor een volgende verfilming Browns Angels and Demons op het oog, in Nederland uitgebracht als Het Bernini Mysterie.

Jeff Blake, vice-voorzitter van Sony Pictures: "We are very interested in filming Angels and Demons. We hope that the relationship with Dan Brown will be a long one. That could be the next project."

Tom Hanks zou in dat geval terug kunnen keren als Robert Langdon, die het in Angels and Demons aan de stok krijgt met de Illuminati. Het boek speelt zich overigens vóór The Da Vinci Code af.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Webjoker

Avatar

Positief. Ik moet The Davinci Code nog zien maar vond het Bernini mysterie een spannender boek dan de Davinci code. Bring it on!

Lord Voldemort

Avatar

Tjsaahh... geld, he??
Doe wat je niet laten kunt!

renzo

Avatar

Ik moet zeggen dat ik dit absoluut niet had zien aankomen...

Thiver

Avatar

Waarom hebben alle Dan Brown-boeken in het Nederlands eigenlijk een titel gekregen die lijkt op De Da Vinci code? Dat al die klonen dat nodig hebben (De Rembrandt code, Het Michelangelo mysterie) verbaast me niet echt, maar ik zou verwachten dat de naam Dan Brown toch wel genoeg is om een boek goed te laten verkopen.

Jedimaster

Avatar

HAHAHAHA, dat krijgen ze NOOIT voor elkaar. Dat boek speelt zich midden in het Vaticaan af. Heel leuk dat ze bij de Da Vinci Code gebruik hebben kunnen maken van de oorspronkelijke locaties, maar als de paus hun toestaat vreet ik mijn schoen op. O+

Lord Bono

Avatar

Mooi zo Smiley face de davinci code was gewoon geweldig ik heb dat boek nog niet gelezen maar dat komt nog Smiley face
en zolang ze het niet gaan haasten is alles goed T+)

Tware

Avatar

Jedimaster "HAHAHAHA, dat krijgen ze NOOIT voor elkaar. Dat boek speelt zich midden in het Vaticaan af. Heel leuk dat ze bij de Da Vinci Code gebruik hebben kunnen maken van de oorspronkelijke locaties, maar als de paus hun toestaat vreet ik mijn schoen op. O+"


aangezien de da vinci code zo goed heeft verkocht zal die film dan ook wel een hoog budget krijgen, hoog genoeg om het halve vaticaan na te bouwen

master3d

Avatar

Inderdaad Tware, ook is het verhaal van het bernini misterie misschien makkelijker om te bouwen naar het witte doek. Ik vond het in ieder geval ook een leuker boek om te lezen dan de Da Vinci CodeSmiley face

styfus

Avatar

Jep ben zeer benieuwd naar die verfilming Smiley face
Ik moet zeggen dat ook de 'Delta Deceptie' wel het verfilmen waard zou kunnen zijn. Dat is dan wel een ander soort verhaal maar ook een redelijk genoeg verhaal voor verfilming denk ik. Zou Sony Dan Brown nu gaan betalen om alvast voor een goed volgend verhaal te gaan werken?

Ebrill

Avatar

Waarom moet men tegenwoordig toch van ALLES films maken? Boekverfilmingen, prequels, sequels, remakes, ze maken series van films, films van series en ga zo maar door. Vinden jullie niet dat er een keer wat origineels moet komen? Even voor de duidelijkheid: ik binnenkort zelf ook naar the Davinci Code, en heb de Harry Potter films allemaal gezien en vond Charlie & the Chocolate Factory (de remake dus) best leuk. Maar ik krijg gewoon het idee dat het allemaal voor het geld wordt gedaan. Ik kan niet geloven dat er mensen zijn die heel graag willen dat bijvoorbeeld the Witches weer wordt verfilmd... Het origineel was toch goed?

Michaell

Avatar

Jedimaster "HAHAHAHA, dat krijgen ze NOOIT voor elkaar. Dat boek speelt zich midden in het Vaticaan af. Heel leuk dat ze bij de Da Vinci Code gebruik hebben kunnen maken van de oorspronkelijke locaties, maar als de paus hun toestaat vreet ik mijn schoen op. O+"

Daar houd ik je aan! :E

Ik weet het, het zou echt echt echt knap lastig worden om toestemming van het Vaticaan te krijgen. Maar aan de ene kant zie ik toch wel een sprankje hoop dat het ze gaat lukken. Maar dan heb je toch gewoon véél locaties die gewoonweg verboden zijn voor het publiek, maar die wel in het boek voorkomen. Hmm, ... In ieder geval, als er eenmaal een verfilming komt hoop ik echt dat deze qua dialoog en diepgang hoger ligt dan TDVC. Overigens vind ik het Bernini Mysterie ook duizend keer beter dan TDVC. Ik hoopte al vanaf het begin op een verfilming van dit boek, want het is gewoon een fantastisch spannend boek.
Please, Vatican, please!!

Ice

Avatar

Ebrill "Waarom moet men tegenwoordig toch van ALLES films maken? Boekverfilmingen, prequels, sequels, remakes, ze maken series van films, films van series en ga zo maar door. Vinden jullie niet dat er een keer wat origineels moet komen? Even voor de duidelijkheid: ik binnenkort zelf ook naar the Davinci Code, en heb de Harry Potter films allemaal gezien en vond Charlie & the Chocolate Factory (de remake dus) best leuk. Maar ik krijg gewoon het idee dat het allemaal voor het geld wordt gedaan. Ik kan niet geloven dat er mensen zijn die heel graag willen dat bijvoorbeeld the Witches weer wordt verfilmd... Het origineel was toch goed?"


Ik ben het helemaal met je eens Ebrill !!
Het is niet dat het geen leuke filmpjes kunnen worden, maar het gaat alleen om het geld en niet meer om de creativiteit.

Azathoth

Avatar

Sony wil opvolger Da Vinci Code?

Angels & Demons speelt zich toch echt af VOOR The Da Vinci Code.
Kortom Prequel.

Lumière

Avatar

Bijdehand zijn is blijkbaar ook een kunst. Eerst de tekst lezen, dan pas met je opmerkingen komen, Azathoth.

Thiver

Avatar

Is Het Bernini mysterie overigens net zo "godslasterend" als De Da Vinci code?

Arthaum

Avatar

Het spijt me wel, maar wanneer je 1 van de 4 boeken hebt gelezen, dan heb je ze ALLEMAAL gelezen. Bij de da vinci code, angels & demons, deception point en digital fortress zit het plot precies hetzelfde in elkaar. Precies dezelfde elementen, zelfde ontwikkelingen etc etc. heel saai dus.

Angels & Demons lijkt me reusachtig moeilijk te verfilmen... Hoe wil je in godsnaam alle locaties krijgen? Het boek speelt zich niet alleen af in het vaticaan, maar ook in verschillende kerken en in het pantheon. Volgens mij zijn die ook in het bezit van de Kerk...

Ann McDunn

Avatar

Natuurlijk krijgen ze het Vaticaan nooit zo gek dat die meewerken aan de verfilming van een boek van Dan Brown, maar decors kan ook en andere locaties zijn wel te vinden. Laat het Bernini Mysterie maar komen.

Djistus

Avatar

Oeh lijkt me heel erg vet! Klopt wel dat het Vaticaan nooit toelaat om daar te filmen.
We zullen zien.


Het Bernini Mysterie/Angels and Demons is echt zoveel beter en zoveel spannender en nog onverwachtser dan The Da Vinci Code. Ik hoop echt op de verfilming ervan!

robinson

Avatar

Hollywood zakt steeds verder af

Glenn

Avatar

Ik vond Bernini mysterie minder leuk om te lezen, maar dat komt misschien omdat ik die als 2e las, ik ben het er mee eens dat de boeken kwa opbouw erg op elkaar lijken...

De film Davinci Code vind ik erg goed, het is opzich een duidelijke hoofdlijn van het boek (jammer dat het anders begint en eindigd)... Ik vind het wel jammer dat in de film alle "informatie" een beetje wegvalt, het is nu echt nog eens oort actieverhaal, terwijl het boek (ook) erg leuk was door de grote hoeveelheid informatie die er in was verwerkt

Het lijkt mij in ieder geval erg leuk als ze ook van het Bernini mysterie een verfilming zouden maken (ik vind het begin, waar de antimaterie aan bod komt, erg interessant)
Ook ik denk niet dat het vaticaan ze op alle in het boek genoemde plekken laat komen, dus ik hoop maar dat als ze het gaan namaken, het wel allemaal klopt van het echte (gezien er in het boek soms wordt genoemd dat enkele plaatsen maar door enkele mensen op de hele wereld ooit is betreden, dus ik denk ook niet dat er foto's en alles van zullen zijn om een goed idee te hebben wat na te maken)

Greetz, Glenn

NieuwsFilm

meest populair