Algemeen

Mark Wahlberg vergelijkt 'Uncharted' met 'Indiana Jones'

Wat kunnen we verwachten van de film?

door Wouter Drummen om 07:15 in Algemeen
Al jaren wordt er gesproken over een Uncharted film, maar nu zit er sinds een paar maanden eindelijk weer shot in de zaak. Aanvankelijk werd Mark Wahlberg gecast als de hoofdrolspeler, de schattenjager Nathan Drake, maar deze rol ging uiteindelijk toch naar Tom Holland. Wahlberg zal nu zijn mentor gaan spelen, Victor 'Sully' Sullivan. De acteur laat nu weten wat we kunnen verwachten.

Zo zei Wahlberg recentelijk: ''Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar het is een oorsprongsverhaal. We zien hoe Nathan en Sully zich voor het eerst ontmoeten en elkaar in het begin eigenlijk helemaal niet mogen. Ze zetten zich onderling vaak op het verkeerde spoor en proberen elkaar dwars te zitten, maar uiteindelijk worden ze partners''.

De nieuwe Indiana Jones?
Volgens Wahlberg mogen we een verhaal verwachten à la Indiana Jones: ''Ik heb in de remake van The Italian Job gespeeld, in de Transformers-reeks en de gameverfilming van Max Payne, maar dit is iets geheel nieuws. Nog nooit heb ik zoiets gedaan als Uncharted. Toen ik het script las, leek het alsof ik Indiana Jones of The Thomas Crown Affair aan het lezen was. De film zit bomvol elementen van heist- en avonturenfilms''.

Recentelijk tekende ook Antonio Banderas voor de film, die normaal gesproken over precies een jaar te zien zal zijn.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Wat een slimme opmerking heeft onze Wahlberg toch. Schijnbaar weet hij niet eens de achtergrond van Uncharted, laat staan of hij die games heeft gespeeld. Natuurlijk moet de filmscript hetzelfde verhaal patroon volgen als de games, anders heb je alleen Uncharted/Nathan Drake/Sully in naam. Typische media praatje waar je niks aan hebt.

aspers

Avatar

Dit kan een geweldige nieuwe reeks worden als ze het goed aanpakken. De games, die van zichzelf al heel filmisch zijn, lenen zich er perfect voor.
Maar het eindeloos uitstellen van Uncharted geeft niet echt een positief gevoel. Ben bang dat ze er nu een haastklus van gaan maken, aangezien Holland nog wel meer te doen heeft. En Sony heeft wel vaker rare keuzes gemaakt en halfgare films gereleased.

Kamajiisama

Avatar

Ik hoor Sully al mopperen ; Who in the "guddamn" hell is this Mark Wahlberg ?

Newgenerationadof

Avatar

Duidelijk nog nooit een game gespeeld. In uncharted 3 zien we al hoe de twee elkaar ontmoeten.

baron nostalgia

Avatar

Dat is het ook maar dan zonder hoed en zweep

Spider-fan

Avatar

Toch vind ik Uncharted juist niet Indiana Jones, omdat het in de moderne tijd speelt. De personages zijn veel moderner dan in Indiana Jones. Het is hetzelfde soort genre, maar de uitwerking is behoorlijk anders.

Hiss

Avatar

Wahlbergs eerste citaat doet eerder een romantische komedie verwachten.

Fluffer

Avatar

Die film laat eindeloos op zich wachten net als dat six billion dollar man project van Wahlberg.

NieuwsFilm

meest populair