Wie is populairder: Netflix of Disney+?

Wie is populairder: Netflix of Disney+?

Het gaat goed met het aantal abonnees, maar gebruiken mensen Disney+ ook echt?

Disney+ wist in krap vier maanden tijd 28 miljoen abonnees te verzamelen. Maar we hoorden kortgeleden al dat de streamingdienst mensen maar moeilijkvast weet te houden. Er verschijnt weinig nieuws op en wat we kunnen zien, zijn vooral de vele verschillende blockbusters van Disney, aangevuld met series die niet per de interessant zijn.

Het meest interessante, echt nieuwe dat tot nu toe op Disney+ verscheen is natuurlijk Star Wars-serie The Mandalorian. En als dit najaar de eerste Marvel-series verschijnen, dan wordt het veel interessanter. Maar tot die tijd doet Netflix het beter.

Stukken beter
Uit onderzoek blijkt dat 74,8 procent van de mensen zowel Netflix als Disney+ hebben. Maar een kwart ervan gebruikt Disney+ meer dan Netflix, de rest van de mensen maakt vooral gebruik van Netflix. Sterker nog: in januari was het nog minder en gebruikte maar tien procent van de mensen de streamingdienst van Disney.

Dat komt volgens de onderzoekers van ReelGood, dat de enquête uitvoerde, vooral doordat Netflix zo ontzettend veel meer te bieden heeft. De hoeveelheid Originals op Netflix neemt elke week ook weer toe, waardoor de concurrentiestrijd een zware blijft voor Disney.

NieuwsFilm

meest populair