Algemeen

Deze acteur liep rol Wolverine mis door Tom Cruise

Het zal je overkomen: Tom Cruise weerhoudt je van een mega-rol.

door Bram de Groot om 07:16 in Algemeen
In zo'n tien X-Men films was acteur Hugh Jackman te zien als de mutant Logan / Wolverine. Het is één van de meest herkenbare superhelden van het witte doek. De rol werd echter bijna door iemand anders gespeeld.

In gesprek met The Telegraph zei acteur Dougray Scott dat hij de rol bijna had gespeeld. Het blijkt namelijk dat hij de rol aangeboden had gekregen voor in X-Men (2000) en dat hij deze ook wilde accepteren. Niemand minder dan Tom Cruise stak er een stokje voor, aangezien hij Scott alleen voor Mission: Impossible II (2000) wilde.


"Die rol lag buiten mijn macht. Tom Cruise heeft me die niet laten doen. We deden Mission: Impossible en hij zei: 'Je moet blijven en deze film afmaken', en ik zei dat ik dat zou blijven, maar dat ga ik ook die andere zou doen. Om welke reden dan ook zei hij dat ik het niet kon doen. Hij was een zeer machtig man. Andere mensen deden er alles aan om het te laten werken."

Tom Cruise schuldig?
Klaarblijkelijk gebruikte acteur en producent Cruise zijn macht om Scott - later te zien in films als Hitman (2007) en Dark Water (2005) - van de rol te houden in X-Men. Of dit helemaal eerlijk is, valt te betwijfelen. Duidelijk is wel dat Cruise de maximale aandacht eiste voor de tweede M:I-film die tot op heden te boek staat als het slechtst ontvangen deel in de reeks.


12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

2 was echt matig.

Daarna ging het alleen maar beter. Ik kijk ze liever dan James Bond

Rich Art

Avatar

Volgens mij was toentertijd het verhaal dat er veel re-shoots waren, waardoor het gewoon agendatechnisch niet allemaal lekker uitkwam allemaal.

Ruudog

Avatar

Blij toe ,zie nou niet echt een wolverine in deze acteur....

Robbepost

Avatar

Thandie Newton is het beste deel van MI2, en het nummer injection van Zimmer.

Maac

Avatar

Ik ben waarschijnlijk één van de weinigen, maar ik heb altijd een zwak voor M:I 2 gehad. Echt een guilty pleasure.

BillySavastano

Avatar

^ same, heerlijke film! You keep calling me Dimitri...you really shouldnt. Y- you are not Dimitri? No!

TearsinRain

Avatar

MI2 een paar weken geleden nog eens gezien maar ondanks de irritante duiven, de Oakley zonnebril en het overdreven motor gevecht vond ik de film nog steeds gaaf. Klimscene bij de opening nog steeds werelds.

David Mills

Avatar

MI 2 is de minste uit de reeks. Dat komt mede door John Woo. Veel te veel slow motion gebruikt. Dat was bij Face/off top maar bij MI 2 over de top. De klimscene bij de opening is inderdaad goed!

Jamal M

Avatar

Scott als Wolverine? Misschien zou die rol niet zo memorabel zijn geweest als die van Jackman, en had men überhaupt geen Wolverine trilogie gemaakt..

rick511

Avatar

Twintig jaar geleden alweer dat ik hem in de bios zag. Destijds was ik 15 en vond het een prima film.
Later viel mij las op dat veel actiesscenes behoorlijk lam zijn. In latere delen gelukkig de tempo weer aangenaam opgeschroefd

Sunspot

Avatar

Zo, vet oud bericht dit haha :D

Loay.sk

Avatar

The Wolverine kan door niemand gespeeld worden. Hugh Jackman is de enige die dat kan. Sommige rollen kunnen nooit gespeeld worden door andere acteurs.

NieuwsFilm

meest populair