Deze acteur liep rol Wolverine mis door Tom Cruise

Deze acteur liep rol Wolverine mis door Tom Cruise

Het zal je overkomen: Tom Cruise weerhoudt je van een mega-rol.

In zo'n tien X-Men films was acteur Hugh Jackman te zien als de mutant Logan / Wolverine. Het is één van de meest herkenbare superhelden van het witte doek. De rol werd echter bijna door iemand anders gespeeld.

In gesprek met The Telegraph zei acteur Dougray Scott dat hij de rol bijna had gespeeld. Het blijkt namelijk dat hij de rol aangeboden had gekregen voor in X-Men (2000) en dat hij deze ook wilde accepteren. Niemand minder dan Tom Cruise stak er een stokje voor, aangezien hij Scott alleen voor Mission: Impossible II (2000) wilde.


"Die rol lag buiten mijn macht. Tom Cruise heeft me die niet laten doen. We deden Mission: Impossible en hij zei: 'Je moet blijven en deze film afmaken', en ik zei dat ik dat zou blijven, maar dat ga ik ook die andere zou doen. Om welke reden dan ook zei hij dat ik het niet kon doen. Hij was een zeer machtig man. Andere mensen deden er alles aan om het te laten werken."

Tom Cruise schuldig?
Klaarblijkelijk gebruikte acteur en producent Cruise zijn macht om Scott - later te zien in films als Hitman (2007) en Dark Water (2005) - van de rol te houden in X-Men. Of dit helemaal eerlijk is, valt te betwijfelen. Duidelijk is wel dat Cruise de maximale aandacht eiste voor de tweede M:I-film die tot op heden te boek staat als het slechtst ontvangen deel in de reeks.




Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair