Eerste reacties op Disneys 'Mulan' zijn veelbelovend

Eerste reacties op Disneys 'Mulan' zijn veelbelovend

En, zijn de gelukkigen die de film als eerste mochten zitten ook tevreden?

Disney wijkt met Mulan iets af van het traditionele Disney-remake-traject. De meeste remakes volgen de animatiefilm redelijk nauwgezet. Maar dat is bij Mulan wel anders. De film heeft geen liedjes, geen draakje Mushu en bovendien een PG13-rating. De hamvraag is dus, of dat een geslaagd geheel oplevert of niet?

De eerste reacties wijzen erop dat Disney geslaagd is in zijn opzet en een film heeft geleverd die volgens sommigen zelfs de beste Disney remake tot nu toe is. Zo lezen we dat de film best wat hart en ziel met zich meebrengt en tegelijk een sterk actievol verhaal vertelt. De vechtscènes zijn met de PG-rating ook erg geslaagd, lezen we zoal. Hieronder de eerste reacties!

Mulan is de Amerikaanse hervertelling van een Chinees sprookje. Dat draait om het meisje Mulan, dat als haar oude en zieke vader opgeroepen wordt voor het leger besluit zich te vermommen als een jongen en in zijn plaats te gaan. Al snel blijkt ze de meest heldhaftige krijger van allemaal en helpt ze een invasie af te slaan. Vanaf 26 maart in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair