Schuurmans, Bloemen en Wijdenbosch in Pipo-film

Tv- en filmproducent Endemol is deze week in Spanje begonnen met de opnamen van de speelfilm Pipo en de P-p-parelridders. De film gaat waarschijnlijk in december 2003 in première. Daan Schuurmans, Karin Bloemen en John Wijdenbosch tekenen voor de bijrollen.

Eerder maakte Endemol al bekend dat Joep Dorren (1954) in de huid kruipt van Pipo. Hij doet dat in navolging van wijlen Cor Witschge, die al in 1958 als deze grappenmaker op tv verscheen. Mariska van Kolck speelt Pipo's vrouw Mamaloe. Hun dochter Petra wordt vertolkt door de dertienjarige Meta Speksnijder.

Net als in de oorspronkelijke tv-serie speelt Rudi Falkenhagen de boef Snuf. Karin Bloemen neemt de rol van tante op zich, terwijl Daan Schuurmans ridder speelt. John Wijdenbosch acteert als Mik de Verteller en Hero Muller speelt Dikke Deur.


Jeugdsentiment

Endemol Nederland produceert met Pipo en de P-p-parelriders zijn eerste speelfilm. De productie wordt geregisseerd door Martin Lagestee. Het script is geschreven door Peter Römer en Wim Meuldijk, geestelijk vader van Pipo. In de rolprent maakt Pipo een wandeling door een ruïne en wekt daar een ridder die al vijfhonderd jaar slaapt.

Pipo de Clown is voor veel Nederlanders jeugdsentiment. Uitspraken als 'Sapperdeflap!', 'M-mooie parels' en 'Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen' werden tv-klassiekers. Volgens de makers zullen deze teksten ook in de speelfilm niet ontbreken.



NieuwsFilm

meest populair