Blu-ray

Blu-ray review 'Jay and Silent Bob Reboot' - Was deze nodig?

Na Jay and Silent Bob Strike Back

door Bram de Groot om 19:51 in Blu-ray
Regie: Kevin Smith | Cast: Jason Mewes (Jay), Kevin Smith (Silent Bob), Harley Quinn Smith (Millennium "Milly" Faulken), Aparna Brielle (Jihad), Shannon Elizabeth (Justice Faulken), Jason Lee (Brodie Bruce), Brian O'Halloran (Dante Hicks, Grant Hicks), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Bioscooprelease: geen

De Jay and Silent Bob Reboot is een vreemde eend in de bijt, aangezien het eigenlijk dezelfde film is als Jay and Silent Bob Strike Back uit 2001. Zoals regisseur en hoofdrolspeler Kevin Smith eerder zei; het is "literally the same f*сking movie all over again". De film bleek een financiële flop, al was de ontvangst best goed. Duidelijk iets voor de fans.

In de States startte het $10 miljoen kostende Jay and Silent Bob Reboot niet landelijk en eindigde wereldwijd op een teleurstellende $4,7 miljoen. Bij de critici deed de komedie het zeer redelijk met 68% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling is een 6.45/10.


Meer van hetzelfde?

In Jay and Silent Bob Reboot keren Jay en Silent Bob terug naar Hollywood met een missie. Ze willen verhinderen dat een reboot van de film Bluntman and Chronic, een verhaal gebaseerd op hun leven, gerealiseerd wordt. Intussen krijgt Jay te horen dat hij vader is geworden.

Blu-ray: Jay and Silent Bob Reboot

Discs: 1 x Blu-ray | 1 x Dvd| Release: februari 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083206574 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze uitgave van Jay and Silent Bob Reboot zitten vastgeklikt in een standaard blauwe keepcase. Op de voorkant de filmposter en de achterklant lijkt te vertellen dat er geen extra's zijn. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Met de mooie 2.39 : 1 beeldweergave, krachtige en hedendaagse kleuren, een prima scherpte en een kleine korrel doet deze komedie prima filmisch aan. Helemaal niets op aan te merken dus! De muziek van componist James L. Venable, ook betrokken bij het origineel en films als Scary Movie 5 en Zack and Miri Make a Porno, komt via een standaard DTS-HD 5.1 track en dat is helemaal niet erg bij deze film die veelal op de dialoog is gericht.

Bonusmateriaal

Op de Blu-ray uitgave staan drie extra's, met als eerste de wat suffe video Jay and Silent Bob Hair Highlight Reel waarin we zien hoe de mannen aan hun haar (pruik) komen. Daarna volgt Extended Cast and Crew Interviews, met bijna een uur lang interviews met de makers en hoofdrolspelers. En als laatste is er een Blooper Reel.

Wat vind jij van Jay and Silent Bob Reboot?

Was jij onder de indruk van Jay and Silent Bob Reboot of vond je de eerste film beter? En ben je van plan om deze nog een keer te kijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marklar

Avatar

oh wat was deze slecht, echt ontzettend slecht

NieuwsFilm

meest populair