Opnames 'Jurassic World: Dominion' stilgelegd door coronavirus

Opnames 'Jurassic World: Dominion' stilgelegd door coronavirus

Ook andere producties van Universal moeten lijden onder de huidige pandemie.

Universal Pictures heeft aangekondigd dat de opnames van Jurassic World: Dominion zijn stilgelegd wegens de ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus. Een behoorlijk dure beslissing voor zo'n grote productie, maar wel de meest verantwoordelijke. Daarnaast heeft de studio ook op de pauzeknop geduwd van boksfilms Flint Strong met Ice Cube en een nieuwe comedy van Judd Apatow.

In een persbericht verklaarde Universal het volgende:

"Alle live-action films van Universal Pictures worden geraakt door de huidige situatie vanaf dit weekend. De studio houdt de situatie nauwlettend in de gaten en zal op een later moment beslissen wanneer de opnames hervat kunnen worden."

Universal volgt met deze maatregelen andere studio's, zoals Disney en Netflix.

Een peperdure beslissing
Universal heeft laten weten dat de onderbreking minimaal twee weken zal duren. Elke dag vertraging kost de studio naar verluidt zo'n 300.000 dollar, dus reken maar uit wat de schade is...
Het is uiteraard ook nog onduidelijk of Jurassic World: Dominion nog steeds in juni 2021 de bioscopen zal bereiken. FilmTotaal zal uiteraard al deze ontwikkelingen scherp in de gaten houden.

NieuwsFilm

meest populair