Blu-ray

Blu-ray review 'Ready or Not' - Gemist? Check deze dan nog even thuis!

Verrassende en vooral vermakelijk horrorkomedie.

door Bram de Groot om 14:44 in Blu-ray
Regie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett | Cast: Samara Weaving (Grace), Mark O'Brien (Alex Le Domas), Adam Brody (Daniel Le Domas), Henry Czerny (Tony Le Domas), Andie MacDowell (Becky Le Domas), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Bioscooprelease: 24.10.2019 | FilmTotaal Recensie: 3 sterren

Eén van de verrassingen verleden jaar was misschien wel de horrorkomedie Ready or Not. De film van de regisseurs van de film V/H/S uit 2012 biedt met rollen voor talent Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien en Andie MacDowell veel bizar vermaak. De kans is groot dat je de film miste in de bioscoop, dus dit is zeker een aanrader voor thuis!

In de States startte het $6 miljoen kostende Ready or Not met zo'n $8 miljoen in het eerste weekend en eindigde wereldwijd op een nette $57,6 miljoen. Bij de critici deed de horrorkomedie het zeer goed met 88% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling is een 7.2/10.


Dodelijk spel!

In Ready or Not staat een jonge vrouw op het punt te gaan trouwen met haar rijke vriend. Tijdens haar huwelijksnacht wordt ze door de familie van haar man uitgenodigd om mee te doen in hun traditie. Maar dan verandert het spelletje in een dodelijk spel.

Blu-ray: Ready or Not

Discs: 1 x Blu-ray | Release: februari 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712626065326 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van Ready or Not zit vastgeklikt in een standaard blauwe keepcase. Op de voorkant zie je Samara Weaving omringd door de vele bijfiguren en de achterkant voorspelt wat leuke extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Het beeld van Ready or Not is via deze HD-uitgave zeer netjes te noemen. Duidelijk is dat er gebruik wordt gemaakt van stevigere kleurfilters om sfeer aan te zetten. Daarnaast is er een filmruis aanwezig en dat zorgt voor een mooie filmische ervaring, iets dat sowieso al goed aanwezig is door de mooie beeldverhouding (2.39 : 1). De componist Brian Tyler verzorgde de muziek en deze komt via een standaard DTS-HD 5.1 track uit de speakers.

Bonusmateriaal

Op de schijf staat een grote making of met de verzamelextra Let the Games Begin: The Making of Ready or Not. Deze bestaat uit drie delen (A Devil's Bargain, The Le Domas Name - A Family Brand, 'Til Death Do Us Part) en laat veel beelden van achter de schermen zien met ook interviews met cast & Crew. Ook is er een Red Band Trailer, een Gag Reel, een galerij met foto's en een track met audiocommentaar van de regisseurs en actrice Samara Weaving.

Wat vind jij van Ready or Not?

Was jij onder de indruk van Ready or Not en Samara Weaving? Of moet je deze nog bekijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Ik vond `m best flauw/cliché helaas.
Satanic Panic vond ik leuker. (ook niet perfect, maar `n beetje het zelfde idee, maar leuker imho)

Coola

Avatar

Geweldige film was dit.

Goku32

Avatar

Ik vond dit een leuke film

Decepticon

Avatar

Ik heb hem gemist in de bios, maar hij lijkt me heel leuk, dus ik ga hem binnenkort wel on demand kijken.

Rohieth

Avatar

Heel matig geschreven, waardoor ik de film niet serieus kon nemen. Maar wel het kijken waard. Einde deed me denken aan The Cabin in the Woods.

Angelo1979

Avatar

Vond de aankleding en de sfeer wel lekker spooky.
Maar het verhaal... mwhaa!

Maar ja... dat is ieder voor zich.
Ik zal zeggen kijk en beslis zelf.
Leuke film om gewoon een keer gezien te hebben.

NieuwsFilm

meest populair