Coronacrisis: Film1 tijdelijk gratis te bekijken dankzij Ziggo en KPN

De twee kabelaanbieders maken tijdelijk zenderpakketten gratis beschikbaar.

KPN en VodafoneZiggo maken hun betaalzenders tijdelijk gratis beschikbaar. Daarmee willen de providers mensen die vanwege de coronacrisis alleen maar thuis kunnen blijven, tegemoet komen. Daarmee wordt er een flink pakket aan betaalzenders beschikbaar gemaakt.

Tot in elk geval 13 april zal onder meer Film1 beschikbaar zijn. Daarnaast maakt VodafoneZiggo voor kinderen het Kids & Comedy-pakket openbaar beschikbaar en heeft Ziggo ook heel wat kinderprogramma's gepland staan voor kanaal 13. Voor volwassenen zendt het in de avond daar cabaret uit.

Kijker tegemoet komen
Verschillende mediabedrijven proberen de kijker zoveel als mogelijk tegemoet te komen. Dat doen ze onder meer door dit soort actief, waarbij zenderpakketten gratis beschikbaar zijn gemaakt. Maar ook Disney zet bijvoorbeeld stappen, door een film als Frozen 2 eerder beschikbaar te maken op Disney+. En ook Universal Pictures brengt films online uit in plaats van in de bioscoop.

Al die extra thuisblijvers, zorgen ook voor een enorme toename van het dataverkeer. Verschillende internetproviders melden dat er meer gestreamed wordt, maar ook dat er fors meer gebeld wordt.

NieuwsFilm

meest populair