Cult classic kijkvoer: vintage featurette over 'Big Trouble In Little China' online

Cult classic kijkvoer: vintage featurette over 'Big Trouble In Little China' online

Iets om te kijken als je thuis zit, in een nostalgische bui bent en terug naar de 80's wil!

Als je momenteel al een paar dagen verplicht thuis moet zitten en op Netflix al voor de zoveelste keer door Strangers Things en je favoriete 80's films heen bent maar snakt naar meer. Sinds vandaag staat er een vintage featurette online over een van de meest vermakelijke films uit de jaren '80.

Toen Big Trouble In Little China uitkwam in 1986, wist de studio totaal niet hoe ze deze excentrieke film op de markt moesten brengen. Een zelfverzekerde maar onhandige Amerikaanse vrachtwagenchauffeur en zijn veel handigere Aziatische vriend raken betrokken in een bovennatuurlijk complot dat zich onder Chinatown afspeelt. De film schotelt je de meest bizarre taferelen voor en neemt zichzelf daarbij niet te serieus.

Regisseur John Carpenter stond destijds al langer bekend als een eigenzinnige filmmaker die niet de beste relatie met de filmstudio's had. Zijn eerdere films als The Thing en Escape From New York waren immers ook uniek in hun soort en werden naderhand cultklassiekers, maar waren niet bijzonder succesvol toen ze in de bioscopen verschenen. Dat was bij deze film niet anders, waar hij na de twee eerder genoemde films ook voor de derde keer samenwerkte met Kurt Russell.

Kijkvoer
Van de drie films die het duo samen maakte in de jaren '80, is dit waarschijnlijk de minst bekende, maar wel duidelijk een film waar ze veel plezier aan hadden om te maken. Heb je zin om in deze periode lekker nostalgisch naar films van weleer te kijken die je nog niet gezien hebt? Dan is dit de tip van de dag! Het feit dat vandaag een 20 minuten durende featurette uit 1985 over de film (in HD) online is geplaatst, is excuus genoeg. Kijk hem hier... maar vergeet niet om eerst de film zelf te kijken!


NieuwsFilm

meest populair