Einde bioscoop-lockdown gelukkig al gestart

Einde bioscoop-lockdown gelukkig al gestart

In Nederland is het nog even afwachten, maar aan de andere kant van de wereld start de filmwereld alweer op.

De lockdowns en andere beperkende maatregelen lijken in Europa nog weken, zo niet maanden te gaan duren. Hopelijk gebeurt dat niet en kunnen we weer snel terug naar ons vrije leven. Bijvoorbeeld voor een rustig momentje in de bioscoopstoel. Heerlijk!

Aan de andere kant van de wereld lijken de zalen weer open te gaan. Volgens de website Deadline zouden de eerste bioscoopzalen in China volgend weekend open kunnen gaan, zij het voor lokale titels. De coronacrisis in het land lijkt te zijn bestreden. In Europa zijn we hopelijk op een hoogtepunt.

Wanneer weer in Nederland
Vooralsnog zijn de bioscopen in Nederland tot 6 april gesloten. De kans lijkt groot dat de Nederlandse beperktere lockdown verlengd (en mogelijk uitgebreid) gaat worden. Zeker als de druk op de zorg te groot wordt.

Of er een reden is om bij een snel einde van de Nederlandse lockdown open te gaan, valt te betwijfelen. In de States worden gevolgen van het coronavirus steeds meer zichtbaar en dat zou waarschijnlijk leiden tot nog meer uitgestelde bioscoopfilms. Dit weekend zal er ook geen box office top 10 zijn. Onder meer Disney zal geen cijfers bekendmaken.

NieuwsFilm

meest populair