Gave infographic laat wisselende populariteit filmgenres zien

Gave infographic laat wisselende populariteit filmgenres zien

Mocht je je afvragen hoe de filmindustrie zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft...

Ooit was de western enorm populair. Sterker nog, je zou bijna kunnen zeggen dat westerns in zekere zin de hype van Marvel-films van nu wisten te bereiken. Maar alles komt tot een eind en dat gold ook voor de hegemonie van de western.

Toen dat gebeurde, maakte de western plaats voor actiefilms, thrillers en fantasy-films. Een infographic die we toevallig zagen op Reddit geeft nu inzicht in de ontwikkeling van filmgenres.

Mooi overzicht
Voor de infographic is gekeken naar is gebruik gemaakt van IMDb-tags, waarmee duidelijk wordt tot welk genre een film behoort. Combineer je die data met het jaartal waarin een film uitgekomen is, krijg je al snel een goed beeld van hoeveel films in welk genre zijn uitgekomen de afgelopen decennia.

Dat biedt dus een mooi overzicht van de ontwikkeling van het filmgenre. Je ziet dus dat de afgelopen decennia actiefilms en oorlogsfilms behoorlijk wat pieken en dalen hebben doormaakt. Ook kan je goed zien dat thrillers en documentaires, evenals horror, flink aan populariteit hebben gewonnen.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair