Uitrol Disney+ loopt flinke vertraging op

Uitrol Disney+ loopt flinke vertraging op

Desondanks gaat de lancering in diverse Europese landen morgen wel gewoon door.

Disney heeft de release van zijn streamingdienst Disney+ in diverse landen uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Waarom zet het bedrijf deze opvallende stap in tijden waarin er juist veel behoefte is aan thuisentertainment?

Morgen vindt de officiële lancering van Disney+ plaats in een aantal Europese markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Eigenlijk zou de streamingdienst morgen ook in Frankrijk worden uitgerold, maar op verzoek van de Franse overheid is dat moment verplaatst naar 7 april.

Disney kondigde gisteren al aan de beeldkwaliteit omlaag te gooien. Dat geldt ook voor de nieuwe markten. De Europese Commissie riep daar eerder al toe op, omdat het internet in deze crisisperiode hard nodig is voor zaken als de gezondheidszorg en thuisonderwijs.

Ook in India is de lancering van Disney+ voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de corona-pandemie. Daar zou het streamingplatform, dat vrijwel de gehele goudmijn van Disney bevat, eigenlijk op 29 maart online gaan.

NieuwsFilm

meest populair