Celebrity

Miley Cyrus verliet de kerk vanwege haar seksualiteit

De zangeres had een openhartig gesprek over het geloof met model Hailey Bieber.

door FilmTotaal om 11:24 in Celebrity
Miley Cyrus kreeg als kind een vrij strenge christelijke opvoeding, maar verliet op latere leeftijd de kerk vanwege de onverdraagzaamheid richting andersgeaarden die ze daar ervaarde. Dat vertelt ze in een openhartig gesprek met model Hailey Bieber (ja, de vrouw van).

Miley Cyrus (27) heeft maar weinig meer met het geloof. "Ik vond het moeilijk om als volwassene een goede relatie met God te ontwikkelen", vertelt ze aan Hailey Bieber (23). "De reden dat ik de kerk heb verlaten is dat ik een paar homoseksuele vrienden had op school. Zij werden niet geaccepteerd en naar conversietherapie gestuurd".

Ook worstelde Cyrus met haar eigen geaardheid. In 2016 maakte de zangeres bekend 'panseksueel' te zijn. "Ik heb er al heel mijn leven moeite mee om mijn gender en seksualiteit te begrijpen", vertelde ze toen in een interview.

Bieber daarentegen is wel gelovig en gaat trouw naar de kerk. "Mijn huidige kijk op het geloof en spiritualiteit komt niet overeen met de ideeën waarmee ik ben opgevoed", vertelt ze aan Cyrus. "Toch heb ik nu een fijne kerkgemeenschap gevonden, waar ik me geliefd en gesteund voel".

Cyrus vindt de opvattingen van Bieber aangaande religie interessant. "Ik denk dat je me hebt geleerd dat ik als volwassene zelf mijn eigen relatie met God mag definiëren, eentje die niet in lijn hoeft te zijn met de relatie met de kerk die ik in m'n jeugd had", aldus de zangeres.

NieuwsFilm

meest populair