Algemeen

FT off-topic dinsdag 24 maart

De huiskamer van FilmTotaal.

door FilmTotaal om 08:05 in Algemeen
In het FilmTotaal off-topic artikel kan je alles met elkaar bespreken. Filmnieuws, actualiteit, media, cultuur etc...

Uiteraard altijd met respect voor je mede FT'ers.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Filmfonds: Gevolgen voor filmsector worden ingrijpend

De gevolgen voor de Nederlandse filmsector van de nieuwe restricties van het kabinet tegen het coronavirus zullen ‘ingrijpend zijn, ook voor de lange termijn’. Dat stelt Filmfonds-directeur Bero Beyer in een korte reactie op de aankondiging van de nieuwe maatregelen. Alle evenementen tot 1 juni zijn afgelast. Dit betekent praktisch dat filmopnames niet door kunnen gaan tot die tijd en bioscopen dicht moeten blijven.

,,Het zijn strenge, maar zinnige maatregelen gezien de laatste ontwikkelingen”, stelt Beyer. ,,We hadden dit al een beetje verwacht en gevreesd.” Eerder deze week zegde minister Ingrid van Engelshoven van cultuur de filmsector zoveel mogelijk steun en medewerking toe in de coronacrisis.

De klappen vallen op drie fronten. Filmopnames zijn stilgelegd, bioscopen zijn lange tijd dicht en festivals gaan niet door. In de filmsector werken veel freelancers.

Beyer kan nog niet zeggen hoeveel mensen in de filmsector geraakt worden door de gevolgen van de coronacrisis. Ook is nog niet duidelijk hoeveel filmproducties getroffen zijn of moeten worden uit- of afgesteld. Het Filmfonds hoopt met het ministerie snel concrete maatregelen te kunnen presenteren.


Bron: Algemeen Dagblad

Frietgezicht

Avatar

Iemand hier die de video’s van Jensen bekijkt? Die kerel is ook van het padje af en ziet onder elke steen een compleet.

Xenolicker

Avatar

^ Wat bedoel je nou, een 'complot' of een 'spleet'?

NieuwsFilm

meest populair