Deze chestburster-scène uit 'Alien' is nog steeds ongekend gruwelijk

Deze chestburster-scène uit 'Alien' is nog steeds ongekend gruwelijk

De scifi-klassieker uit 1979 heeft een geweldig moment!

Met een leeftijd van veertig jaar is de sciencefictionhorrorfilm Alien van regisseur Ridley Scott al een oudje. Maar dat het een meesterwerk is in het genre blijkt wel uit het feit dat de recentere films in het genre er maar niet in slagen om net zo sterk te worden ontvangen.

Eén van de meest iconische scènes uit Alien is het moment waarop we de 'Baby Xenomorph' zien. Het wezen barst uit borstkast van het personage Kane van wijlen John Hurt. Het gevolg is dat de rest van de crew van de Nostromo er met stomme verbazing naar staat te kijken.


Enorm succes
Nog altijd is Alien één van de grootste filmsuccessen aller tijden. Met een budget van zo'n 10 miljoen dollar werd er wereldwijd een dikke 200 miljoen dollar opgehaald. Het tweede deel Aliens uit 1986 van James Cameron wordt gezien als minstens zo goed.

Geen van de vervolgfilms, cross-overs of recente prequels kon aan deze films tippen. Kan jij nog herinneren dat je deze scène voor het eerst zag? Overigens verscheen er ook een geweldige parodie, ook met John Hurt, in Spaceballs uit 1987.



NieuwsFilm

meest populair