Bioscopen woest op Hollywoodstudio na schrappen bioscooprelease vanwege corona

De trollenfilm is alleen thuis te zien.

Amerikaanse bioscoopeigenaren zijn niet blij met de beslissing van Universal Pictures om de animatiefilm Trolls World Tour alleen digitaal uit te brengen. "We zullen dit niet vergeten", zegt John Fithian, de voorzitter van belangenvereniging National Association of Theater Owners, in felle bewoordingen.

Door de corona-pandemie zijn de meeste bioscopen dicht en zien Hollywoodstudio's zich genoodzaakt om de verschijningsdata van hun films te verplaatsen. Volgens Fithian wordt daarmee bewezen dat het huidige verdienmodel voor studio's - eerst een bioscooprelease, dan online - nog immer relevant is.

"Vrijwel alle films, die oorspronkelijk gepland stonden voor een bioscooprelease in april en mei, worden nu op een later moment in de bioscoop uitgebracht vanwege het virus", zegt hij in gesprek met The Hollywood Reporter. "Deze studio's tonen daarmee aan dat zij nog steeds geloven dat het bioscoopmodel essentieel is voor hun zaken".

Geen begrip
Fithian is alleen niet te spreken over de houding van Universal. "Universal heeft er - als enige studio - voor gekozen om een film [Trolls 2, red.] nu direct uit te brengen op video-on-demand. Echter, de studio beweert nog wel steeds in zijn advertenties dat de film op 10 april ook gelijktijdig in de bioscoop zal worden uitgebracht".

Volgens Fithian verkoopt de studio daarmee leugens. "Universal liegt gewoon tegen zijn consumenten, want de studio weet dondersgoed dat de bioscopen nog steeds dicht zullen zijn op 10 april", aldus de voorzitter. "En dat zullen wij bioscoopeigenaren zeker niet vergeten".

NieuwsFilm

meest populair