Amerika's meest populaire superheld is verrassend genoeg nog steeds...

Amerika's meest populaire superheld is verrassend genoeg nog steeds...

Een vogel? Een vliegtuig? Nee!

Niemand kan ontkennen dat MARVEL momenteel heerst over het superheldengenre in de bioscoop. Grootste concurrent DC probeert het bij te benen en op de HEROIC HOLLYWOOD-lijst van Favoriete superheld aller tijden, uitgevoerd door ONEPOLL, blijken ze de studio van Kevin Feige nog altijd met speels gemak de baas te zijn.

Op de koppositie prijkt al jaren vol trots de laatste zoon van Krypton a.k.a de Man van Staal a.k.a Superman. Misschien opmerkelijk, omdat het alter-ego van Clark Kent de laatste 30 jaar niet erg veel op het witte doek is verschenen, op het lauwe Superman Returns en de DCEU-films na.

Maar aan de andere kant, de beroemde creatie van Jerry Siegel en Joe Shuster blijft de eerste superheld die het (strip)genre in 1938 populair maakte en meer patriotisme (waar Amerikanen dol op zijn) kan haast niet dan "strijden voor waarheid, gerechtigheid en de Amerikaanse manier".

Op de tweede plaats staat onze vriendelijke buurtspin Spider-Man, hoewel Peter Parker steeds meer een kanshebber wordt voor de koppositie. Batman (3), Captain America (4) en Iron Man (5) maken de top compleet.

Villains
De enquête bevatte ook een ranglijst voor de Favoriete schurk aller tijden en ook hier gaat DC er met de winst vandoor, want het mag geen primeur zijn dat de gestoorde Joker lachend iedereen achter zich laat. In zijn nek hijgen op gepaste volgorde: Catwoman, Venom, Thanos en Lex Luthor.

Powers
ONEPOLL vroeg verder aan de deelnemers welke superkrachten zij graag zouden beheersen als het kon. Zo te zien hebben Amerikanen weinig respect voor privacy, want onzichtbaarheid staat met 37% bovenaan, gevolgd door genezing (35%), tijdreizen (35%), bovenmenselijke kracht (33%) en paranormale intelligentie (33%). Wie of wat zou jij kiezen?

NieuwsFilm

meest populair