Humor

Amerika's meest populaire superheld is verrassend genoeg nog steeds...

Een vogel? Een vliegtuig? Nee!

door Arjen Rooseboom om 11:52 in Humor
Niemand kan ontkennen dat MARVEL momenteel heerst over het superheldengenre in de bioscoop. Grootste concurrent DC probeert het bij te benen en op de HEROIC HOLLYWOOD-lijst van Favoriete superheld aller tijden, uitgevoerd door ONEPOLL, blijken ze de studio van Kevin Feige nog altijd met speels gemak de baas te zijn.

Op de koppositie prijkt al jaren vol trots de laatste zoon van Krypton a.k.a de Man van Staal a.k.a Superman. Misschien opmerkelijk, omdat het alter-ego van Clark Kent de laatste 30 jaar niet erg veel op het witte doek is verschenen, op het lauwe Superman Returns en de DCEU-films na.

Maar aan de andere kant, de beroemde creatie van Jerry Siegel en Joe Shuster blijft de eerste superheld die het (strip)genre in 1938 populair maakte en meer patriotisme (waar Amerikanen dol op zijn) kan haast niet dan "strijden voor waarheid, gerechtigheid en de Amerikaanse manier".

Op de tweede plaats staat onze vriendelijke buurtspin Spider-Man, hoewel Peter Parker steeds meer een kanshebber wordt voor de koppositie. Batman (3), Captain America (4) en Iron Man (5) maken de top compleet.

Villains
De enquête bevatte ook een ranglijst voor de Favoriete schurk aller tijden en ook hier gaat DC er met de winst vandoor, want het mag geen primeur zijn dat de gestoorde Joker lachend iedereen achter zich laat. In zijn nek hijgen op gepaste volgorde: Catwoman, Venom, Thanos en Lex Luthor.

Powers
ONEPOLL vroeg verder aan de deelnemers welke superkrachten zij graag zouden beheersen als het kon. Zo te zien hebben Amerikanen weinig respect voor privacy, want onzichtbaarheid staat met 37% bovenaan, gevolgd door genezing (35%), tijdreizen (35%), bovenmenselijke kracht (33%) en paranormale intelligentie (33%). Wie of wat zou jij kiezen?

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Snap dr geen reet van. Natuurlijk is het persoonlijke smaak en kan mijn mening anders zijn dan van de meeste maar ik begrijp Superman niet.
Clark zelf vind ik ontzettend saai, zit geen pit in. Superman is onwijs sterk maar ook saai en te sterk eigenlijk. De stad vind ik ook niks aan in tegenstelling tot bijv Gotham.
Als kind vond ik de Superman comics al niks aan.

Maar goed, ik zie ook Lex Luthor in de top 5 staan van badguys.
Dus in een (strip/film, gaat het alleen om films?) wereld waarin je karakters als Apocalypse, Galactus, Dr Doom, Magneto, Dr Octopus, enz enz enz kunt kiezen kozen ze voor Lexie..

GreenHornet

Avatar

Ik zou een superheld willen zijn zoals Batman.

Detective en alle vechtkunsten die hij heeft.

Dat hij niet 100% is een man in een vleermuis pak.

ThysRomani

Avatar

Greenhornet, vergeet de miljarden niet, die je ook bij kunt schrijven!

GreenHornet

Avatar

Het lijkt me echt te gek net als Batman de wereld rond reizen en verschillende vechtkunsten te leren.

SplashySleet20

Avatar

Superman!!!! Altijd mijn favoriete held. Kijk erg uit naar het neiuwe drama vab The CW genaamd Superman & Lios

GreenHornet

Avatar

Ik ben niet zo rijk als Bruce

Mothercopper

Avatar

Nog niet zolang geleden was er een poll en die liet 1. Superman 2. Spider-Man 3. Hulk 4. Batman 5. Iron Man zien. Er worden ook de meeste strips verkocht van Spider-Man en de Hulk

Sunspot

Avatar

CK is gewoon cool, achtergrond, zijn krachten, waar hij voor staat.

En heeft genoeg zwaktes, kryptonite, magie en andere sterke(re) karakters.

McKelly

Avatar

Mijn persoonlijke keuze is qua comics in het algemeen overduidelijk Marvel, maar mijn favoriete held blijft toch Batman. Wellicht dat het in Amerika nog steeds Superman is aangezien je in de jaren 90 toch een goedlopende serie van 'Lois & Clark' had van 4 seizoenen gevolgd door 'Smallville' waarin we een jonge Superman zien en die het 10 seizoenen heeft volgehouden. Misschien dat dit toch meer invloed heeft gehad dan je denkt. En daarnaast is Amerika over het algemeen natuurlijk enorm patriottisch wat er overigens misschien ook wel voor zorgt dan Cap boven Tony staat..

rainking

Avatar

Booster Gold, the greatest hero you've never heard of! He protects the past to ensure your future!

Het liefst zou ik Git Gud krachten willen hebben, zodat ik Soulsborne spellen kon uitspelen, lol.

Sunspot

Avatar

^

Booster Gold was wel grappig gedaan in Smallville, laatste seizoen :D

kokosnoot

Avatar

Superman was altijd al een beetje saai qua persoonlijkheid in de strips en zijn krachten te sterk. Meeste verhaallijnen waren daarom nogal vlak zat weinig tot geen ontwikkeling in. Spiderman bv sprak mij veel meer aan juist omdat hij veel dichter bij je stond als persoon, met zijn onvolkomenheden en beperkte krachten. Schaal is bepalend voor een leuk verhaal en zwaktes en onvolkomenheden maken iemand juist interessant. Spiderman of Prof Xaviers krachten lijken me wel leuk (Zonder de rolstoel lol).

ReidMeane

Avatar

Mijn favoriete superheld(en) aller tijden zijn Iron Man (Marvel) en Batman (DC). Als het om superkrachten gaat zou ik die van Thor en/of Aquaman het liefst willen hebben.

NieuwsFilm

meest populair