Celebrity

Keiharde nederlaag Amber Heard in 'oorlog' tegen ex Johnny Depp

De rechter vindt het pleidooi van Heards advocaten niet sterk genoeg om de zaak te stoppen.

door FilmTotaal om 14:04 in Celebrity
Johnny Depp en Amber Heard zijn na hun scheiding in een hevig juridisch gevecht verwikkeld geraakt. Heard probeerde onlangs de lasterzaak die Depp tegen haar aangespannen heeft tegen te houden, maar ving bot van de rechter.

Depp klaagde Heard vorig jaar aan voor een column die zij geschreven had in de Washington Post. Daarin claimde de actrice een slachtoffer van huiselijk geweld te zijn. Heard had de rechter verzocht Depps aanklacht door de shredder te halen. Volgens haar advocaten wordt Depp niet bij naam genoemd in het stuk en kan er daarom geen sprake zijn van laster.

De rechter in Virginia, waar de zaak loopt, vindt het echter knip-en-klaar dat Heard over Depp schreef. De breuk van het Hollywoodkoppel was destijds immers volop in het nieuws. Depp heeft dit onderdeel van het proces dus gewonnen en dat betekent dat de zaak voortgezet kan worden. Binnenkort moet een jury beslissen over de zaak.

Andere zaak uitgesteld
Depp procedeert momenteel ook tegen The Sun, omdat het Britse boulevardblad hem in een artikel zou hebben weggezet als 'vrouwenmishandelaar'. Een week geleden werd bekend dat die zaak voor onbepaalde tijd is uitgesteld vanwege het coronavirus.

De Pirates of the Caribbean-ster zit momenteel in zelfquarantaine in zijn woning in Frankrijk en kan daardoor niet naar de rechtbank komen voor de zitting, die eigenlijk afgelopen maandag plaats had moeten vinden in Londen.

NieuwsFilm

meest populair