Disney+ beleeft enorm succesvol Europees debuut

Disney+ beleeft enorm succesvol Europees debuut

Naast Nederland, kunnen nu ook andere landen genieten van de dienst.

Disney+ heeft een enorm succesvol debuut beleefd in het Verenigd Koninkrijk en een aantal andere Europese landen. Vorig jaar lanceerde men al in de Verenigde Staten, Canada en hier in Nederland. In de tussentijd zijn er wat nieuwe landen toegevoegd.

Op de lanceerdag in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland, downloadden mensen in die landen de app maar liefst vijf miljoen keer. Dat is veel, en wijst erop dat heel wat mensen de dienst in elk geval uitproberen.

Grote lancering
Disney+ lanceerde vorig jaar in november in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Nieuw-Zeeland en Australië. Begin februari hoorden we dat men al 28,6 miljoen abonnees had in die landen bij elkaar.

Nu zullen er dus miljoenen bij gekomen zijn in de eerdergenoemde landen waar nu ook een lancering plaatsvond. Over twee weken zullen het er trouwens nog meer zijn. Disney+ lanceert dan in Frankrijk en India.

Tot nu toe heeft Disney+ overigens nog geen gat geslagen in het aantal abonnees van Netflix, wat ergens wel verwacht werd.

NieuwsFilm

meest populair