Algemeen

Disney+ beleeft enorm succesvol Europees debuut

Naast Nederland, kunnen nu ook andere landen genieten van de dienst.

door Jim Pedd om 17:15 in Algemeen
Disney+ heeft een enorm succesvol debuut beleefd in het Verenigd Koninkrijk en een aantal andere Europese landen. Vorig jaar lanceerde men al in de Verenigde Staten, Canada en hier in Nederland. In de tussentijd zijn er wat nieuwe landen toegevoegd.

Op de lanceerdag in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland, downloadden mensen in die landen de app maar liefst vijf miljoen keer. Dat is veel, en wijst erop dat heel wat mensen de dienst in elk geval uitproberen.

Grote lancering
Disney+ lanceerde vorig jaar in november in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Nieuw-Zeeland en Australië. Begin februari hoorden we dat men al 28,6 miljoen abonnees had in die landen bij elkaar.

Nu zullen er dus miljoenen bij gekomen zijn in de eerdergenoemde landen waar nu ook een lancering plaatsvond. Over twee weken zullen het er trouwens nog meer zijn. Disney+ lanceert dan in Frankrijk en India.

Tot nu toe heeft Disney+ overigens nog geen gat geslagen in het aantal abonnees van Netflix, wat ergens wel verwacht werd.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Tja door de coronavirus zijn meer mensen thuis die de dag vullen met filmpjes kijken. Ook veel kinderen zijn thuis in heel veel landen en die worden stilgehouden met o.a. Disney+. Deze cijfers staan dus niet in verhouding van wat er gebeurt zou zijn als het virus niet de ronde zou hebben gegaan.

marcjeb

Avatar

Heeft disney+ ondertussen al wat meer content dan ? of is het nog steeds starwars en marvel ? en alle disney classics natuurlijk.

David Mills

Avatar

Marcjeb... het vreemde is dat je niet in de app kunt rondkijken, je moet lid zijn om het aanbod te kunnen bekijken zoals bij videoland. Volgens mij is er niet veel gewijzigd sinds de start. Het zal nu een boost hebben met Corona en de start in nieuwe landen.

GreenHornet

Avatar

Wil Disney , Netflix inhalen kom dan elke week met Originals.

Moviefan65

Avatar

De Britten en de Duitsers balen dat ze Frozen 2 nog niet kunnen zien. Ze moeten nog tot juli wachten. Disney+ voegt wekelijks iets nieuws toe, maar het aantal is helaas teleurstellend.

NieuwsFilm

meest populair