Algemeen

Iedereen gratis naar de bioscoop na de coronacrisis?

Amerikaanse bioscopen gaan mogelijk ook oudere blockbusters vertonen om de zalen weer vol te krijgen.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Door het coronavirus zijn alle bioscopen in Amerika gesloten. Ook heeft Hollywood de release van veel grote films uitgesteld. Bioscoopeigenaren denken daarom na over alternatieven om het publiek straks toch weer naar de bioscoop te lokken.

China opende eerder deze week een geselecteerd aantal bioscopen, maar besloot de deuren later toch weer dicht te gooien. Sommige Chinese filmtheaters probeerden de zalen weer te vullen door gratis tickets voor oudere blockbusters als Avatar (2009) en The Avengers (2012) weg te geven.

Amerikaanse bioscopen gaan mogelijk hetzelfde doen als zij weer bezoekers mogen verwelkomen. Dat zegt Patrick Corcoran van de belangenvereniging National Association of Theatre Owners. "We denken erover na", vertelt hij.

Volgens Corcoran valt of staat zo'n actie bij de welwillendheid van de filmdistributeurs. "De grote jongens zijn eigenlijk alleen geïnteresseerd in nationale releases, dus het is niet zeker of zij aan zoiets mee willen werken als bijvoorbeeld alleen de bioscopen in bepaalde staten weer open kunnen".

De bioscopen moeten het dus hoe dan ook even zonder grote releases doen. Met gratis kaartjes kunnen ze die periode mogelijk financieel overbruggen (mits men voldoende popcorn koopt). Toch vrezen bioscoopeigenaren dat de zalen niet direct vol zullen zitten, omdat veel mensen vermoedelijk eerst even de kat uit de boom willen kijken.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marklar

Avatar

Avatar en endgame samen. Kijken wie eerste plek pakt Smiley face

EntertainmentWatcher

Avatar

@Marklar:

Je leest het fout: Het betreft de allereerste Avengers film, en niet Endgame, want die komt uit 2019!!!

Frietgezicht

Avatar

Als het dan weer gezellig is op straat. Vroeger als ik 3x nieste riep er iemand mooi weer morgen maar nu moet ik rennen voor mijn leven.

GreenHornet

Avatar

Het zal pas volgend jaar worden als ik naar de Bioscoop ga

kokosnoot

Avatar

Ik moet nog steeds uitleggen dat ik taai slijmziekte heb als ik hoest. Cystic fibrosis. Dat zal als de bioscopen open gaan nog lekker worden. Zal wel niemand naast me gaan zitten ^__^

Xenolicker

Avatar

^ Mensen die hoesten gaan hier inmiddels direct de brandstapel op.

NieuwsFilm

meest populair