Celebrity

Donald Trump: "Harry en Meghan krijgen nog geen stuiver van me"

De Amerikaanse regering gaat niet betalen voor de beveiliging van het stel.

door FilmTotaal om 15:36 in Celebrity
President Donald Trump heeft op Twitter duidelijk gemaakt dat zijn regering niet gaat betalen voor de beveiliging van prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle nu het stel naar Amerika is verhuist. De beveiligingskosten van het koninklijke stel zijn geregeld onderwerp van discussie, omdat deze naar verluidt bijna 2 miljoen dollar per jaar zouden bedragen.

Volgens Amerikaanse media hebben Harry en Meghan vorige week het Canadese Vancouver Island verruild voor Los Angeles. Het koninklijke echtpaar was al langer van plan om naar de States te verkassen, maar besloot vaart achter die plannen te zetten vanwege de dreigende sluiting van de grens tussen Amerika en Canada. Trump heeft Harry en Meghan inmiddels verwelkomd in zijn land.

"Ik ben goed bevriend en een groot bewonderaar van de Queen en het Verenigd Koninkrijk. Eerder werd beweerd dat Harry en Meghan, die het Verenigd Koninkrijk hebben verlaten, permanent in Canada zouden gaan wonen. Nu hebben ze Canada verruild voor Amerika, maar laat duidelijk zijn dat Amerika niet gaat betalen voor hun beveiliging. Dat moeten ze zelf doen", twitterde Trump.

Gelukkig voor Trump zitten de hertog en hertogin van Sussex ook helemaal niet op het geld te wachten. Het stel reageerde diezelfde avond al op Trumps tweet. "Harry en Meghan zijn niet van plan om de Amerikaanse regering om geld te vragen voor hun beveiliging. Daarvoor zijn privé-gefinancierde maatregelen getroffen", aldus hun woordvoerder.

NieuwsFilm

meest populair