Algemeen

Amazon zet grof geschut in om Nederland te veroveren met Prime Video

Komende maanden veel Prime Video om je heen.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Enkele weken geleden debuteerde Prime Video officieel in Nederland. Amazon zet in met een bijzonder laag maandtarief van 2,99 euro, inclusief de eerste maand gratis. Nu vindt Amazon het tijd om in te zetten op een forse marketingcampagne.

Met dus een veel goedkopere prijs dan concurrenten als Netflix, Videoland en Disney+ gaat Amazon nu groots de Nederlandse markt op. Op meerdere Nederlandse tv-zenders wordt Prime Video nu aangeboden, met veel beelden van internationale producties. Overigens wordt het aanbod snel aangevuld met Nederlandse content.

Twitch Premium
Prime-leden krijgen naast Prime Video ook toegang tot Twitch Premium en onbeperkte online foto-opslag. De prijs van nog geen drie euro is zeer voordelig. In andere landen ligt deze namelijk veel hoger, tot zelfs tien euro per maand.

Met deze aanpak zet Amazon in op een grootse uitrol van al haar diensten in Nederland. Naast streamingdiensten zullen ook andere e-commerce partijen (zoals Bol.com) meekijken, en waarschijnlijk niet met veel plezier. Heb jij Prime Video al, of houd je het bij andere diensten?

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

marcjeb

Avatar

Laatst de Duitse prime van 5,99 stop gezet om gebruik te kunnen maken van de Nederlandse... Is het alleen mogelijk met creditcard. Dus laat dat grof geschut maar zitten, ze hebben totaal geen benul van de Nederlandse markt. Stelletje pannenkoeken bij Amazon

Renegade

Avatar

Precies. Creditcard????......kom op Amazon.

Monojaxx

Avatar

Ik heb hem al wat maanden. Best tevreden mee. De content is wat magertjes, maar er zitten zeker uitblinkers tussen qua films, en best goede eigen producties. Leuk ook als er even niets op Netflix te vinden is, en dat voor 2,99 per maand. Wat me ook opvalt is dat er vrij nw. films op uitkomen. Er zijn diverse films uit 2019 te vinden zoals de laatste Annabelle en Godzilla: KOTM. NOS4A2 is een aanrader als je van Stephen King houdt. (Naar een boek van Joe Hill, de zoon van Stephen). Ja...en natuurlijk Star Trek: Picard!

Moviemagic

Avatar

Willen ze meer op de Nederlandse markt komen dan zullen ze ook beter om moeten gaan met de ondertiteling. Soms is een film alleen in Deens ondertiteld.

drsentertainment

Avatar

Heb nu een maand Prime. Kijk nu niets anders meer (the Marvalous Ms. Maisel, The Bold Type en Mr. Robot zijn zeker uitstekende titels). Aanrader dus. Hou ook nog Netflix en Videoland aan. Dan hebben we genoeg te zien tijdens deze onzekere tijden van quarantaine????

Civilian Supreme

Avatar

Zodra ze met een normaal betaalmiddel komen neem ik deze er gelijk bij ook al weet je nu al dat het bedrag over een jaar wel verdrievoudigd zal worden.

Judge

Avatar

prime, nee.

Master Of Films

Avatar

Monojaxx "Er zijn diverse films uit 2019 te vinden zoals de laatste Annabelle en Godzilla: KOTM."
Wauw topfilms uit 2019. Daar doen we het voor hé.

Ibrahim

Avatar

Creditcard? Nou, de eerste slag is voor Bol.com.
Niet dat dat erg is. In alle eerlijkheid zie ik Amazon graag op zijn bek gaan.

Bilbo

Avatar

Ik heb even door het aanbod van Prime gespeurd. Zitten wat leuke dingetjes tussen, hoor, maar het stelt me wel teleur dat The Godfather zo te zien de minst recente film is die ze aanbieden. Jammer dat er niet héél veel streamingsdiensten zijn die een ruim aanbod van films van vóór 1980 aanbieden (Mubi en verrassend genoeg Disney Plus als uitzonderingen).

Ang3l

Avatar

Jeetje ja, wie heeft er tegenwoordig nou geen creditcard. Onbegrijpelijk dat ze dit doen! (sarcasme) Kom op jongens :D

GekkeSkywalker

Avatar

mij lijkt het wel interresant,
wil graag de nieuwe godzilla kijken
en de Indiana Jones films staan er op
ook lijkt detective pikachu mij leuk

David Mills

Avatar

55% van de Nederlandse consumenten hebben een creditcard (ongeveer 6,5 miljoen creditcards in Nederland). Een gemiddeld huishouden bestaat uit 2,1 personen. Dus je kunt eerder de vraag stellen: welk huishouden heeft geen creditcard. Waarschijnlijk de jongeren generatie!

Monojaxx

Avatar

@MOF

Topfilms schrijf ik niet hè, bij gebrek aan benoem ik hier de popcorn vermaak films Smiley face

Master Of Films

Avatar

@Monojaxx

Ik wou juist de stigma "popcorn vermaak films" vermijden omdat het zo elitair klinkt.

marcjeb

Avatar

David Mills gapjas. En sowieso:
''Online scoort de creditcard niet veel beter: 3 procent van de ruim 20 miljard euro aan internetaankopen is vorig jaar zo betaald'' Creditcard is gewoon niet populair hier, zal het ook niet worden ook dankzij paypal, ideal en bankoverdracht. 3 betaalmiddelen die iedereen kan gebruiken(kostenloos !!)

Via de duitse amazon kon dit wel. maar daar betaal je 250% meer voor je prime.. dus ik heb amazon er voorlopig ff uitgeknikkerd.

Ankhorion

Avatar

Ik. lees het meer hier, ook mijn probleem is dat je een creditcard moet hebben. Ik wil geen creditcard. Dus zolang ze niet dat probleem.oplossen gaan ze dus nergens heen.

David Mills

Avatar

@Marcjeb...hoezo grapjas... gewoon ff de moeite nemen en opzoeken, een kwestie van google. Creditcard wordt misschien niet veel gebruikt en is zeker niet het populairste betaalmiddel maar veel Nederlanders hebben wel gewoon een creditcard in het bezit en gebruiken de creditcard voornamelijk als ze in het buitenland zijn. Misschien een generatiekloof want vroeger was er geen Paypal, Ideal, etc... toen had je een creditcard nodig voor internetaankopen uit het buitenland.

Civilian Supreme

Avatar

@David mills
Wat moet ik met een creditcard?!
Ik ben 40 maar heb er nooit de behoefte aan gehad. Ik wil altijd weten waar ik aan toe ben, dus iets kopen, gelijk betalen, gelijk afgeschreven. Vond een creditcard altijd lijken op het systeem van koop nu een tv en betaal over 14 maanden.
Enige voordeel was dat je altijd krediet bij je had maar dat is met de pinpas ook zo.

EntertainmentWatcher

Avatar

Pak dan een Pre-paid Creditcard, dan kan je betalen via Ideal!!!

https://www.creditcardvergelijking.nl/prepaid-creditcards/

David Mills

Avatar

@ Civilian supreme... dat ligt er maar helemaal aan hoe je de creditcard heb ingesteld. Bij mij wordt iedere maand alles afgeschreven, dan betaal je ook 0% rente. Je moet het zeker niet als krediet gaan gebruiken zoals veel Amerikanen dat doen want dan betaal je veel rente.

Marklar

Avatar

Zag vorige week ook toevallig dat het nog maar 3 euro kost. Meteen geprobeerd en bevalt prima.

The tick is erg leuk. Jammer dat het na 2 seizoenen gecancelled is. En vreemd dat er geen Nederlandse ondertitels bij zitten. Dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn

xarkov

Avatar

Dit is hoe Amazon groot is geworden in Amerika. Eerst gigantische verliezen leiden, om vervolgens een monopoly positie te vergaren.

Er is helemaal niks goeds aan dit. Uber heeft trouwens hetzelfde geflikt.

Dramalert

Avatar

Let op als je een Duitse prime hebt en je laat dit overzetten naar Nederland dan ben je de Duitse aanbod kwijt. Dat is behoorlijk ruk want in Nederland zijn de prijzen over het algemeen hoger en de aanbod is magerder.

Je kan liever een nieuwe account t maken voor Nederland.

kokosnoot

Avatar

Kan ff duren voor Amazone door heeft dat ideal hier verre de voorkeur heeft boven cc. Tot die tijd zijn ze hier kansloos.

NieuwsFilm

meest populair