Hoe kon Rey de [spoiler] gebruiken in 'The Rise of Skywalker'?

Hoe kon Rey de [spoiler] gebruiken in 'The Rise of Skywalker'?

Opnieuw een antwoord in een boek.

Een paar dagen geleden kregen weer een nieuw antwoord op een van de vele plotholes in de laatste Star Wars-trilogie dankzij een boek. Nu is het weer zo ver.

Zo wordt allerlei belangrijke informatie over de laatste Star Wars-films nu uitgebracht in boeken, die nodig zijn om alles uit te kunnen leggen. Hoe kan het namelijk dat Palpatine terugkeerde? Hoe kon de onervaren Rey winnen van Kylo Ren, die door niemand minder was getraind dan Luke Skywalker zelf?

Nu wordt antwoord gegeven op de vraag hoe Rey in The Rise of Skywalker gebruik maakte van 'the force heal'.

Rey als eerste
Rey weet namelijk als eerste Jedi in een Star Wars-film echt gebruik te maken van 'the force heal'. Als anderen dit voor haar ook hadden kunnen doen, hadden er heel wat Jedi en mensen gered kunnen worden.

Rey helpt een slang van zijn wonden af op de planeet Pasaana, en redt ook Kylo Ren op Kef Bir na hun gevecht. Ze heeft er echter nauwelijks voor getraind.

Simpel genoeg
In de Rise of Skywalker-roman wordt het duidelijk dat Rey hierover heeft gelezen in een oud boek dat ze had gevonden in de Ahch-To tempel. Dankzij dit boek wist ze ook Luke Skywalker's lightsaber te repareren.

In het boek over de film, geschreven door Rae Carson, staat het volgende: ''Ze leerde een geheel andere techniek dan ooit tevoren. Het boek, dat volstond met oude Jedi-teksten, die ze in eerste instantie alleen maar nodig had om de lightsaber te reparen, leerde haar de force heal. Zo zou ze dus iets kunnen geven aan anderen i.p.v. nemen''.

NieuwsFilm

meest populair