Algemeen

Balen: Bioscopen nog langer dicht in strijd tegen het coronavirus!

Het kabinet kondigde vanavond aan de bestaande maatregelen te verlengen.

door Jeffrey Kouters om 19:51 in Algemeen
Bioscopen blijven zeker nog tot en met dinsdag 28 april gesloten. Dit volgt uit de verlenging van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die het kabinet vanavond heeft aangekondigd in een persconferentie.

Alle bioscopen en filmtheaters zijn sinds 15 maart gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Deze maatregel was eerst tot 6 april van kracht, maar wordt nu verlengd tot zeker 28 april. Volgens het kabinet zal na 28 april sowieso niet alles direct weer normaal zijn, maar kunnen zaken misschien wel weer gefaseerd worden geopend. 

Mogelijk filmloze zomer
Pathé verwacht de deuren zeker tot 1 juni gesloten te moeten houden, zo schrijft de bioscoopketen op zijn site. Vergunde evenementen en groepsvorming met meer dan drie personen zijn in ieder geval tot die datum verboden, maar voor bioscopen en andere culturele activiteiten gelden andere maatregelen.

In Amerika houden bioscopen er rekening mee zeker tot midden zomer hun deuren gesloten te moeten houden. De meeste studio's hebben de releases van hun films voor die periode ook uitgesteld. Zo maakte Sony deze week bekend dat vrijwel al zijn films worden uitgesteld naar 2021.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Wie oh wie denkt er nou dat er na 6 april het gewone leven weer wordt opgepakt. Zijn dat dezelfde gasten die denken dat de COVID-19 ziekte hetzelfde is als een griepje. Smiley face

Pathé verwacht de deuren zeker tot 1 juni gesloten te moeten houden, zo schrijft de bioscoopketen op zijn site.

En zo hoort het ook. Een ruime slag om de arm.

Hiss

Avatar

Maar hoe moet het dan met al die beugelflesjes hulpeloos in de koeling in al die lege bioscopen???

MikeyMo

Avatar

En dan zouden ze open mogen, welke films moeten ze dan gaan draaien? De filmstudio's gaan echt niet grote releases in ene per landje uitzetten. Het is niet dat we dan in ene wel Black Widow en Wonder Woman krijgen.

Voo rhet ineternet was het normaal dat de zomer-blockbusters bij ons pas in het najaar draaiden, maar sinds het internet wereldwijde releases de norm heeft gemaakt zie ik bovenstaande niet gebeuren

Xenolicker

Avatar

Was te verwachten, we moeten gewoon net als China een maand of 3 rustig 'uitzieken'.

Monojaxx

Avatar

Voorlopig staan ook de meeste producties stil, dus als eenmaal de bioscopen weer beginnen, krijgen we te maken met een periode waarin het erg rustig zal zijn met de film releases.

Gigan72

Avatar

Daar ging ik al van uit dat ze tot 1 juni dicht blijven en met pech nog wel langer.

En ook al gaan ze open
1 er draait dan niet veel
2 een hoop blijven nog weg uit angst voor het geval dat ...

Thiver

Avatar

Master Of Films "Zijn dat dezelfde gasten die denken dat de COVID-19 ziekte hetzelfde is als een griepje."

Speaking of which: ik heb SeanDeNiro hier al een poosje niet gezien. Zou die aan de beademing liggen?

Frietgezicht

Avatar

Ik vind het eigenlijk erger dat er maanden geen voetbal meer komt.
Films ook jammer maar ook series zullen wel allemaal een jaar een seizoen uitstellen.

Malloy de Beer

Avatar

@Master of Films
Nauwelijks iemand denkt dat...
Maar jij weet het uiteraard weer beter!
Naast master of films ook master of science and google.
Corona is niet erger dan een griepje, het is alleen onbekender en dus angst opwekkender.
De crisis eromheen wordt opgeblazen en de wereld wordt gek gemaakt door types zoals jij.
Maar leuk dat je je amuseert ermee.
En ja, dit keer mag je het als een aanval opvatten dat zal mij een biet wezen.
Have fun met meepraten met de media.

Frietgezicht

Avatar

Snap niet waarom ze niet de oudere mensen isoleren en in quarantaine laten zetten.
Heb dr geen verstand van maar als je bijv het (bedrijfs) leven etc door laat gaan maar de ouderen in quarantaine zet maar ze wel ondersteunt met het hele land.
Met wat het nu gaat kosten kun je wat besteden aan het helpen van de oudjes en dat de supermarkten bijv van 10:00 tot 12:00 alleen voor 70+(ofzo) open zijn enz. Dan verspreid het zich sneller maar zonder al die volle bedden en zijn we er ook sneller vanaf.

Ach ja, ik praat als een leek. We moeten het serieus nemen maar heb nu het gevoel door de media en als ik de winkels inga etc dat Ik in the twilight zone zit.

ridjieddo

Avatar

Lekker bezig met trollen Malloy? Ben jij dan een van die types die vindt dat we allemaal coronavirus moeten krijgen zodat we groepsimmuun worden? Dan mag jij als eerste.

Malloy de Beer

Avatar

^
Ik trollen? Nu wordt die mooi. Je kent de betekenis duidelijk niet.
Ik hoop ook dat ik het krijg.

PRIME

Avatar

@friet

Goed punt xD..

Master Of Films

Avatar

Ik kan merken dat de scholen dicht zijn.
Hmm hoe kan Malloy de Beer nou toch woorden zoals "normaal" en "volwassen" leren wat ze echt inhouden? Iemand een oplossing?

Malloy de Beer "Ik trollen? Nu wordt die mooi."
Aww. Is onze beer van geen kwaad bewust. Oh nee het zal je een biet wezen toch? Conclusie: Zeer duidelijk aan het trollen. Missie geslaagd.

Malloy de Beer "Nauwelijks iemand denkt dat..."
Want je spreekt namens...mensen van Filmtotaal? Nederland? De wereld?

Malloy de Beer "Maar jij weet het uiteraard weer beter!"
Dat is jouw interpretatie.

Helaas negeer je mijn eerdere waarschuwingen die ik op Filmtotaal hebt geplaatst. Wat ik steeds heb gezegd is dat er een onderscheid is tussen SARS-CoV-2 & Influenza. Maak die onderscheid gewoon. Kijk, ik laat mij wel informeren. Ik geef die informatie door als hier weer misinformatie te lezen is mbt SARS-CoV-2 virus en de COVID-19 ziekte. Niet eens uitgebreid. Toevallig werk ik in de pharma wereld, maar dat is eigenlijk niet eens relevant om hier te vermelden. Dus hou het maar lekker op Google en media Malloy de Beer.

Ik hoop ooit eens wat nuttige informatie van jou te kunnen lezen, maar dat wordt best wel moeilijk gemaakt door je kinderlijke gedrag. Keer op keer zelf.

Malloy de Beer "Naast master of films ook master of science and google."
Wow wat origineel zeg. Ik ben diep onder de indruk. Wie moet jij eigenlijk voorstellen? Malloot de Beer de stand up comedian van Filmtotaal.

Serieus. Niet erg dat je mij op dingen aanspreekt, maar doe het dan op een volwassen manier ajb.
Iedereen kan van iedereen leren. En niemand is te oud om te leren. Helaas is weer geen sprake van een volwassen discussie. Schijnbaar kan je een volwassen discussie toch niet aan. Te moeilijk voor je?

Malloy de Beer "Corona is niet erger dan een griepje, het is alleen onbekender en dus angst opwekkender."
Dat beweer ik niet. Je hebt echt moeite om dingen te interpreteren hé. Serieus. Kort lontje of ben jij zwakbegaafd?

Malloy de Beer "De crisis eromheen wordt opgeblazen en de wereld wordt gek gemaakt door types zoals jij."
Again, dat maak jij ervan. Serieus. Ben je paranoid aan het worden?

Malloy de Beer "Maar leuk dat je je amuseert ermee."
Je laat je echt kennen hé. Helaas wordt de teleurstelling alleen maar groter, naarmate ik besef dat er ook figuren zoals jij, die in onze samenleving zitten.

Malloy de Beer "En ja, dit keer mag je het als een aanval opvatten dat zal mij een biet wezen."
Waarvan akte met je "aanval". Hoe dan ook. Ik zet mijn eigen persoon niet voor schut. Aangezien ik toch de enige verstandige c.q. volwassen persoon ben, die schijnbaar ook nog eens alles beter weet!!!!!, zal ik hier niet meer verder op in gaan in deze zinloze discussie. Waarvan jij een muis een olifant probeert te maken.

Mits je op een normale volwassen manier nog reageert op deze zinloze discussie, dan wil ik wel graag nog even terug gaan reageren. Anders zal dat mij ook gewoon een biet wezen en dan ben ik er klaar mee. Met sommige zaken ga ik mijn kostbare tijd niet eens besteden. Zeker niet aan onzin die jij uit zit te krammen.

Uiteraard ben je vrij om te reageren of beter gezegd af te reageren. Aan de andere kant. Ik heb gereageerd op jouw "aanval", dus eigenlijk zal het je wel een biet wezen. Waarom dan überhaupt nog terug reageren.

Tip:
Heb respect voor je mede-gebruikers en FT.
Misschien zal ik het ooit een keer aan je uitleggen wat het betekent. Echter dan ik krijg meteen van jou het verwijt dat ik alles beter weet. Dus laat ik het helemaal aan jouw eigen interpretatie over. Succes.

Master Of Films

Avatar

Thiver "Speaking of which: ik heb SeanDeNiro hier al een poosje niet gezien. Zou die aan de beademing liggen?"
Werkelijk geen idee? Weliswaar het verkeerde antwoord voor iemand die alles beter weet, maar helaas. ¯\_(ツ)_/¯

Monojaxx

Avatar

@Malloy de Beer

Corona is wel degelijk erger, omdat er nog geen vaccin voor is, griep daarentegen wél. En het wordt steeds duidelijker dat ook jongere mensen kunnen bezwijken aan dit virus. Er zijn ook maar weinig mensen die weken lang in coma gehouden moeten worden door de griep, of überhaupt op de IC terecht komen.

Thiver

Avatar

Malloy de Beer "Corona is niet erger dan een griepje, het is alleen onbekender en dus angst opwekkender."

Bij de gemiddelde griepgolf overlijdt ongeveer 0,1 procent van de besmette mensen; bij het Coronavirus ligt dat percentage tussen de 1 en 3 procent. Dat maakt dit virus tien tot dertig keer erger dan een griepje.

Frietgezicht "Snap niet waarom ze niet de oudere mensen isoleren en in quarantaine laten zetten.
Heb dr geen verstand van maar als je bijv het (bedrijfs) leven etc door laat gaan maar de ouderen in quarantaine zet maar ze wel ondersteunt met het hele land."

Helaas is het niet zo makkelijk. Ook dertigers, veertigers en vijftigers zijn vatbaar voor het virus. Mensen in deze leeftijdsgroepen hebben weliswaar minder kans om eraan dood te gaan, maar voor velen zal bij besmetting wel degelijk medische hulp nodig zijn. Dat is simpelweg niet te doen; we zitten landelijk nu al bijna aan onze max.

Mothercopper

Avatar

Wij van Ondernemend Nederland hebben een brandbrief naar de tweede kamer gestuurd met het verzoek om de economie zo spoedig mogelijk gereguleerd op te starten. De economische reden om met name de zwakkere ouderen in leven te houden ten koste van de totale economie is buitenproportioneel. De schade gaat in de honderden miljarden lopen nog los van de vele doden die een economische crisis met zich mee gaat brengen. Tevens de hoeveelheid faillissementen, werklozen, een huizenmarkt die ineenstort, een torenhoge staatsschuld, een sociaalmaatshappelijke ontwrichting etc etc etc.

Master Of Films

Avatar

Malloy de Beer "Hahahahahahahahahahhaa"
Wat een kneus ben je toch. Ik heb vandaag niet eens de les gegeven mbt de COVID-19 ziekte, maar je wordt tot 2 keer aan toe al aangesproken over Corona versus een griepje. Voor jouw zwakke interpretatie. Het Coronavirus, niet het biermerk

Schijnbaar weet ik toch alles beter dan Malloot de Beer. Dank je wel voor deze erkenning en dat jezelf hiermee te kort schiet. Smiley face

Jij gaat tegenwoordig in de negeermodus. Ga gerust je gang om mij verder te "aan te vallen", alsof je daar in staat bent laat ik diplomatisch in het midden. Dat geld uiteraard ook voor het geven van een (eventuele) filmmening. Die schijn je te kunnen plaatsten op filmwebsites zoals Filmtotaal. Maar verder dan Star Wars kom je al niet. Smiley face dus daar hoeven we eigenlijk niks van te verwachten.

Ik ga zeker genieten van je toekomstige domme reacties. Smiley face
Salut toetsenbord warrior Smiley face

Malloy de Beer

Avatar

^
Hahahahahahahahahahahahahaahahaahahahaahahahahahahaahahahahahaahahahahaahahahahahahahahahahahahahaha

Thiver

Avatar

Mothercopper "Wij van Ondernemend Nederland hebben een brandbrief naar de tweede kamer gestuurd met het verzoek om de economie zo spoedig mogelijk gereguleerd op te starten. De economische reden om met name de zwakkere ouderen in leven te houden ten koste van de totale economie is buitenproportioneel. De schade gaat in de honderden miljarden lopen nog los van de vele doden die een economische crisis met zich mee gaat brengen. Tevens de hoeveelheid faillissementen, werklozen, een huizenmarkt die ineenstort, een torenhoge staatsschuld, een sociaalmaatshappelijke ontwrichting etc etc etc."

Man, denk je nou echt dat een rechts kabinet voor de lol de economie op slot gooit en voor miljarden aan steun vrijmaakt? Onder elke andere politiek leider was dat heel misschien een begrijpende gedachte geweest, maar niet met Mark Rutte aan het stuur. Dat Rutte deze maatregelen neemt, is een heel concreet teken dat er stront aan de knikker is.

Gigan72

Avatar

@malloy de beer
Sta je straks ook te lachen als 1 van je ouders of groot ouders het krijgen en dood gaan of je kind ... want die kunnen er ook aan dood gaan
Gisteren in belgie een meisje van 12 dood door corona en in de UK een jongen van 13
Ook baby,s gaan dood door corona.

NieuwsFilm

meest populair