Algemeen

'Veel bioscoopgangers willen niet meer naar de bioscoop als het coronavirus weg is'

Onderzoek laat zien dat bioscoopeigenaren het nog zwaar gaan krijgen.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Als de coronacrisis straks voorbij is, wil dat niet zeggen dat het bioscopen dan meteen beter zal vergaan. Een nieuwe studie laat zien dat bioscoopeigenaren de borst nat kunnen maken en nog wel even in de problemen zullen zitten.

Maart was een behoorlijk bizarre maand, waarin steeds meer landen op slot zijn gegaan. Zo dus ook de bioscopen, die het daardoor erg moeilijk hebben en vermoedelijk zelfs in gevaar komen door de verlenging van de maatregelen tot in elk geval 28 april. Maar ook als de bioscopen dan weer open zouden mogen, blijven de problemen mogelijk bestaan.

Niet meer naar de bios
Performance Research vroeg bioscoopbezoekers hoe ze zich voelen bij een bioscoopbezoek als straks de wereld weer open gaat. 44 procent gaf aan waarschijnlijk voorlopig geen grote bijeenkomsten bij te zullen wonen. En 49 procent gaf te kennen dat het in elk geval een paar maanden zou duren voordat ze weer naar de bios zouden willen.

28 procent van de mensen denkt minder te gaan en 15 procent verwacht juist meer naar de bioscoop te gaan. Tot slot is er nog 58 procent dat aangeeft dat ze geen veranderingen verwachten in het aantal bioscoopbezoeken. Maar het feit is dat er dus wel heel wat mensen zijn die aangeven minder te verwachten te gaan en dat is natuurlijk een probleem.

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Misschien moeten bioscopen hun verdienmodel eens onder de loep nemen. De meerwaarde van een bioscoopbezoek wordt steeds kleiner.

Ang3l

Avatar

En in wel land heeft dat Performance Research zijn research gedaan dan?

GreenHornet

Avatar

het zal echt pas volgend jaar worden als ik weer naar de bioscoop ga.

Master Of Films

Avatar

Maac "De meerwaarde van een bioscoopbezoek wordt steeds kleiner."
Ik kan alleen voor mijn eigen spreken. Maar PLF cinema zoals Dolby Cinema en IMAX zijn voor mij die meerwaarde. Daar staat tegenover dat ik de premium prijs moet betalen, aangezien Pathe daar een deel naar Dolby of IMAX moet gaan sturen.

Ang3l "En in wel land heeft dat Performance Research zijn research gedaan dan?"
USA.

WouterC

Avatar

@Ang3l Staat in de bronvermelding rechts onder de tekst. https://variety.com/2020/biz/news/coronavirus-movie-theaters-concert-venue-attendance-drop-study-1203550489/

GreenHornet

Avatar

Bioscoop heeft voor mij nooit een meerwaarde.
Het enige mooie aan een bioscoop is dat je content eerder kan bekijken.

Beeld en Geluid vind ik zelf niet belangrijk zolang het verhaal en de dialogen goed zijn ben ik tevreden.

Darthmar

Avatar

Onderzoeken zeggen niks. Je kan het pas echt meten als de bioscopen weer open zijn.

Maac

Avatar

Master of Films "Maar PLF cinema zoals Dolby Cinema en IMAX zijn voor mij die meerwaarde. Daar staat tegenover dat ik de premium prijs moet betalen, aangezien Pathe daar een deel naar Dolby of IMAX moet gaan sturen."
Niets mis mee, ik snap die meerwaarde heel goed. Ik kijk zelf gewoon te weinig films waarbij dat voor mij echt waarde toevoegt.

GreenHornet "Het enige mooie aan een bioscoop is dat je content eerder kan bekijken."
Dit is voor mij ook zo goed als de enige meerwaarde.

rep_robert

Avatar

Lekkere ochtendvoorstellingen doordeweeks in lege zalen. Voor mij geen enkel probleem

Inartie

Avatar

Ik denk dat mensen echt weer het normale leven gaan oppakken als er een vaccin is. Ook andere horeca zullen het na Corona lastig blijven houden.

John Wayne

Avatar

Een film in de bioscoop heeft voor mij altijd een meerwaarde. Het is toch een andere beleving met een film op een groot scherm en het beste geluid, dan thuis voor de tv, ook al is dat scherm tegenwoordig bij de meesten 55 inch.

____

Avatar

Films kijken in de Bioscoop is nooit zo mijn ding . Met die pauze er tussen en die ondertitelingen . Maar het blijft toch wel iets moois met zo groot scherm en die sound geluid .

Coola

Avatar

Zodra de bioscoop weer open is zit ik weer gewoon maandelijks in de bioscoop.

Ethan Edwards

Avatar

Ik hoop wel dat mensen naar filmfestivals en films die culturele waarde hebben blijven komen.
De tijd van hersendode blockbusters, reboots, remakes, sequels, prequels, shared universes is misschien wel voorgoed voorbij
Er zullen zeker na deze crisis weer nieuwe culture stromingen ontstaan. Dus ook in film. Dit zal zowel voor arthouse en entertainment gelden. Kijk na de stromingen die ontstaan na allerlei historische gebeurtenissen vorige eeuw.

Coola

Avatar

Hopelijk gaat het film landschap niet al teveel veranderen. Ik heb verstand op nul blockbuster films , superhelden films en films als Godzilla nodig in mijn leven.

dave74

Avatar

Ik ga mijn sociaal leven echt nie wijzigen van de moment da alles weer opengaat vlieg ik terug naar de pub en naar de bios

Gigan72

Avatar

Het leven zal door dit echt iets anders worden.
11 september heeft de wereld veranderd.
Corona zal dat ook doen er komen gewoon nu nieuwe regels
Op vliegvelden wordt het ook anders.
Ben je beetje ziek . jij vlieg dus niet.
Landen als de usa gaan je dan gewoon de toegang weigeren.

Artificialis

Avatar

Avondvoorstellingen zijn voor mij al een tijdje verleden tijd. Dat ligt niet aan de bioscopen, maar aan het publiek dat er op af komt. Het zijn dezelfde lawaaimakers die ook hun muziek te hard zetten wanneer ze in de trein zitten. Of de bas van hun geluidsset door de muren van de buren laten galmen. Rekening houden met anderen? Welnee.

jeff1983

Avatar

Is dit in Nederland uitgevoerd, of in Amerika?

nkwant

Avatar

Ik heb intussen een "Home Cinema" gebouwd in huis met een beamer, 5.1 geluidssysteem met echte speakers en airco. Een mediaspeler met daarop mijn DVD films en een Chromecast voor Netflix/Disney+. Dus de bioscoop heb ik in principe niet meer nodig. Als die meer zou opengaan dan heb je daar het voordeel dat je films eerder kan gaan zien. Nu de bioscopen dicht zijn komen films direct naar de streamingdiensten.

GreenHornet

Avatar

zit je volgend jaar in de bioscoop en iedereen heeft een mondkapje op.

donniebrasco

Avatar

Ik ga gewoon. Maar 't aanbod is nog bedroevender dan afgelopen jaar!

Jaws

Avatar

zodra de bioscoop weer open gaat. kijk ik weer lekker daar mijn filmpje. Het heeft voor mij wel een grotere meerwaarde. Dus hopelijk weer snel de bios in.

jefta22

Avatar

Ik kan hier niet zoveel mee. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1000 US inwoners. Gezien het feit dat er ruim 327 miljoen inwoners zijn, lijkt me dit dan ook allesbehalve representatief.

Filmbuff1962

Avatar

Zal wel degelijk snel terug gaan.
Bios heeft voor mij zeker meerwaarde ondanks het beeld wat ik thuis heb.
Ge er graag en vaak heen.

Goku32

Avatar

Ja hoor wat een bull shit allemaal weer. Ik vraag me af welke figuren zulke onderzoeken doen. Want echt dat we gewoon met ze alle Naar de bioscopen blijven gaan wat een onzin. En anders is er lekker veel ruimte voor mijn want ik ga wel gewoon

kokosnoot

Avatar

Ik vind Imax toch echt wel wat toevoegen maar is het niet logisch dat zolang er geen vaccin is mensen een beetje huiverig zullen zijn. Als in voorspelbaar?

Baslag

Avatar

Er zal nooit meer een super actie of rampen film worden gemaakt. Men bouwt nooit meer wolkenkrabbers. Dat waren de uitkomsten na 11/9. Alles is snel weer vergeten.....

NieuwsFilm

meest populair