'Veel bioscoopgangers willen niet meer naar de bioscoop als het coronavirus weg is'

'Veel bioscoopgangers willen niet meer naar de bioscoop als het coronavirus weg is'

Onderzoek laat zien dat bioscoopeigenaren het nog zwaar gaan krijgen.

Als de coronacrisis straks voorbij is, wil dat niet zeggen dat het bioscopen dan meteen beter zal vergaan. Een nieuwe studie laat zien dat bioscoopeigenaren de borst nat kunnen maken en nog wel even in de problemen zullen zitten.

Maart was een behoorlijk bizarre maand, waarin steeds meer landen op slot zijn gegaan. Zo dus ook de bioscopen, die het daardoor erg moeilijk hebben en vermoedelijk zelfs in gevaar komen door de verlenging van de maatregelen tot in elk geval 28 april. Maar ook als de bioscopen dan weer open zouden mogen, blijven de problemen mogelijk bestaan.

Niet meer naar de bios
Performance Research vroeg bioscoopbezoekers hoe ze zich voelen bij een bioscoopbezoek als straks de wereld weer open gaat. 44 procent gaf aan waarschijnlijk voorlopig geen grote bijeenkomsten bij te zullen wonen. En 49 procent gaf te kennen dat het in elk geval een paar maanden zou duren voordat ze weer naar de bios zouden willen.

28 procent van de mensen denkt minder te gaan en 15 procent verwacht juist meer naar de bioscoop te gaan. Tot slot is er nog 58 procent dat aangeeft dat ze geen veranderingen verwachten in het aantal bioscoopbezoeken. Maar het feit is dat er dus wel heel wat mensen zijn die aangeven minder te verwachten te gaan en dat is natuurlijk een probleem.

NieuwsFilm

meest populair