Algemeen

Het bizarre aantal minuten aan films en series op Netflix

In de States is er meer materiaal dan in Nederland.

door Bram de Groot om 10:31 in Algemeen
Wel eens stilgestaan bij het aantal uur aan films en series er op Netflix wat staat? Waarschijnlijk niet. Toch zijn er mensen die dit uitzoeken en hieronder lees je hoeveel minuten, of uren of jaren, je non-stop Netflix zou kunnen kijken.

Je zult ongetwijfeld al de nodige dagen achter Netflix hebben versleten, maar de circa 36.000 uur of ruim 4 jaar wil je echt niet ondergaan. Het zijn namelijk zo'n 50.000 films en losse afleveringen bij elkaar, van zo'n 5.817 titels - waarvan 1.500 Netflix Originals. Het is dus te hopen dat de coronacrisis ons niet dwingt om de 2,2 miljoen aan minuten die op Netflix staan allemaal te gaan kijken.

Vergelijking
De catalogus van het aanstaande HBO Max (Warner Bros.) - voorlopig alleen in de States - zou bestaan uit 10.000 uur. Disney+ heeft op dit moment 922 films en series en Hulu (officieel niet verkrijgbaar in Nederland) komt tot 4.000 titels.

Overigens gaat het hier om de Noord-Amerikaanse Netflix en dus niet de Nederlandse. De content op Netflix verschilt per land / regio en het is al bekend dat we in Nederland over (veel) minder content beschikken dan in de States.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Soms hebben wij content eerder als Noord-Amerika

Fluffer

Avatar

50.000 titels ? Dan toch niet langs hier .

NieuwsFilm