Celebrity

Gwyneth Paltrow (Avengers: Endgame) schakelt intimiteitscoach in vanwege corona

Stress heeft negatieve gevolgen voor het vrouwelijk lichaam.

door FilmTotaal om 15:58 in Celebrity
Het is crisis voor Gwyneth Paltrow en haar gezin. Deze week schakelde de actrice een expert op het gebied van intimiteit en relaties in voor een adviesvideo op haar lifestyleplatform Goop.

Vanwege het corona-pandemie zit Gwyneth Paltrow met haar man en hun (stief)kinderen in zelfisolatie. "We hebben het geluk dat we een heel goede relatie hebben, maar de kinderen zijn ook thuis en we zitten allemaal redelijk op elkaars lip en ik denk dat we dat allemaal voelen", vertelt Paltrow over de sfeer bij haar thuis.

Volgens Paltrow voelt vooral haar tienerdochter Apple zich niet echt op haar gemak. "We houden ons strak aan alle richtlijnen, dus ze mag met niemand afspreken". Paltrow vertelt dat Apple daar niet blij mee is. "Er is dan ook regelmatig wat spanning en stress hier", aldus de onderneemster.

Survivalgids voor families
Hoe moet het gezin deze crisisperiode doorkomen? Paltrow schakelde Michaela Boehm in voor advies. "Plan 's morgens een familiemeeting waarbij alle huishoudelijke taken besproken worden en er ook leuke activiteiten voor die dag worden bedacht", adviseert Boehm.

Niet iedereen kan tegen deze mate van intimiteit die zelfisolatie met zich meebrengt. Paltrow was dan ook nieuwsgierig of Boehm patiënten heeft voor wie deze tijd extra moeilijk is. "Een crisissituatie zorgt ervoor dat mensen gemakkelijker hun verschillen aan de kant kunnen zetten. Die problemen worden bewaard voor later", aldus de relatiecoach.

Laag libido in crisistijden
Paltrow moest ook van een 'goede vriendin' vragen hoe het toch kan dat zij momenteel zo'n laag libido heeft. "Een vrouwenlichaam onder stress schakelt terug naar een overlevingsstand waarin vrouwen vooral verlangen naar alles wat te maken heeft met bestaande voortplanting, zoals ovulatie, zwangerschap, borstvoeding en eten", vertelt Boehm.

"Vrouwen willen nu even geen plezier meer, omdat het toegeven aan plezier ook een hele lading aan andere emoties met zich meebrengt", vervolgt ze. Boehm denkt dat dit voor de meeste vrouwen over een aantal weken zal veranderen. "Er komt een moment waarop velen van ons zich zullen vervelen en het dreigingsniveau afneemt. Meestal neemt het libido dan weer toe".

En als dat niet het geval is? "Dan moeten vrouwen zich vooral focussen op hun zintuigen. Denk aan dingen als welzijn, schoonheid en jezelf kleden op een manier die goed voelt. Dat kan ook helpen", aldus Boehm.

NieuwsFilm