Coronavirus gaat grote Amerikaanse bioscoopketen de kop kosten

Coronavirus gaat grote Amerikaanse bioscoopketen de kop kosten

Het Amerikaanse AMC Theaters lijkt dit niet te overleven.

Het ziet er niet goed uit voor een van de grootste bioscoopketens van de Verenigde Staten. AMC Theaters had al te kampen met gote schulden, maar de coronacrisis maakt de boel alleen maar erger. Zo erg dat nu niet zeker is of de keten eind 2020 nog haalt.

The Wrap meldt dat de credit rating van AMC Theaters van een B omlaag gezet is naar een CCC-. Dat betekent dat het bedrijf "waarschijnlijk zijn schulden niet kan betalen en dat er weinig perspectief op herstel is". De keten heeft meer dan 1.000 bioscooptheaters in bezit en vertoont films op zo'n 11.000 schermen. Een faillissement zou een grote klap zijn voor de Amerikaanse bioscoopindustrie.

Niet voldoende cash
S&P Global meldt dat het denkt dat AMC niet voldoende geld in bezit zal hebben om de coronacrisis te overleven. "We verwachten dat de theaters van AMC Entertainment Holding tot voorbij juni gesloten zullen zijn vanwege de coronapandemie. We geloven niet dat AMC voldoende geld heeft om de negatieve cashflow die tot voorbij de zomer verwacht wordt te kunnen dekken."

Het bedrijf had eind 2019 al vijf miljard dollar aan schuld en draaide een verlies van 149 miljoen dollar. Ze hebben de laatste jaren ook veel andere ketens opgekocht en ook daarvan is het voortbestaan nu niet meer zeker.

NieuwsFilm

meest populair