Featured

Alles wat we weten over 'Star Wars: The High Republic'

Dit is alle informatie die we tot nu toe hebben!

door Jim Pedd om 13:53 in Featured
Langzaamaan leren we meer over Star Wars: The High Republic. Dat is het nieuwe tijdperk dat verkend wordt in de franchise, nu men wel klaar is met de kloonoorlogen, het Keizerrijk en de strijd tegen de First Order.

Begin dit jaar werd door Lucasfilm onthuld waar het heen wilde gaan met zijn Star Wars-franchise. Los van de films en televisieseries die in de maak zijn, bestaat er ook een hele franchise met boeken, comics en andere content. Schrijver Cavan Scott mag die franchise opbouwen en onthulde de laatste tijd nieuwe details.

Wat we weten
The High Republic speelt zich bijna 200 jaar voor de gebeurtenissen in de film The Phantom Menace af. Tegen die tijd zijn de Sith Wars voorbij en bevinden de Jedi zich op het hoogtepunt van hun macht. Het is een tijd van vrede en een tijd die nog niet echt verkend is in de franchise.


Daarnaast is het een tijd waarin de Republiek langzaam de Outer Rim verkent en nieuwe delen van de ruimte naar zich toetrekt. De Jedi staan aan het voorfront van die uitbreiding en helpen de Republiek. Ze werken vanuit een grote satelliet die Starlight Beacon heet. Sinds kort weten we ook meer over de Jedi die we gaan volgen én de schurken waar zij tegen moeten strijden.

De helden
Allereerst maar de helden. Op Star Wars.com zijn de helden die we gaan volgen onthuld. Het gaat om een vijftal Jedi die tot de slimste ooit behoren.


Avar Kriss: zij is een van de slimste Jedi Masters die er zijn en een echt voorbeeld van het Jedi-zijn. Ze probeert altijd het goede in mensen te vinden en zet zichzelf nooit op de eerste plaats.
Loden Greatstorm: een Twi'Lek Jedi Master die als een van de beste docenten uit de geschiedenis van de Jedi Order gezien wordt. Ze is sterk, slim en heeft een goed gevoel voor humor.
Keeve Trennis: een Jedi die slim en impulsief is. Ze is pas een paar weken een Jedi Knight als we haar ontmoeten en helemaal weg van Avar.
Stellan Gios: een optimistische en gerespecteerde Jedi master die samen met Avar Kriss zo'n beetje het beste duo is dat je je maar kan voorstellen. Hij werkt vanuit een Jedi Temple op de planeet Caragon-Viner.
Vernstra Rwoh: zij is pas net Jedi Knight gemaakt en is met haar zestien jaar een van de jongste Knights in haar generatie.

De schurken
De Sith zijn voor de verandering eens niet de schurken van de franchise. In plaats daarvan nemen de Jedi het ditmaal op tegen de Nihil. Zij zullen de voornaamste slechteriken zijn van de reeks en zijn Viking-achtige schurken. Ze zijn niet zo georganiseerd in vorm en esthetiek, maar wel een formidabele tegenstander. Dat zijn ze wellicht niet door hun Force-mogelijkheden, maar wel om een andere reden.


De Nihil kunnen namelijk de hyperspace op een behoorlijk gevaarlijke manier manipuleren. Op welke manier is niet bekend, maar ze vormen daardoor wel een belangrijke tegenstander voor de Jedi die wel degelijk gevreesd moet worden.

Wat leert ons dit?
De hamvraag is natuurlijk wat we hebben aan deze kennis. Lucasfilm heeft al eens aangegeven dat het vooralsnog niet de bedoeling is dat er films gemaakt worden rond de High Republic. Maar het zou zomaar kunnen dat de zaadjes die men nu zaait, uiteindelijk wel degelijk gebruikt worden.


Wellicht zien we in de toekomst dus nieuwe referenties naar de Nihil, of hun manieren om de hyperspace te beïnvloeden in toekomstige films. En eerlijk is eerlijk: als dit aanslaat, dan staat men natuurlijk wel open voor een film.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

En Yoda? Waar is ie dan?

Darthmar

Avatar

Ik voel weer veel gerommel met de canon aan komen.
200 jaar? De sith oorlogen waren toch veel eerder voorbij?

Gigan72

Avatar

In TPM zegt men dat de Sith al 1000 jaar niet meer zijn gezien.

GreenHornet

Avatar

Hoe is de Sith dan terug gekomen

Thiver

Avatar

Dus vier van de vijf centraal staande Jedi-helden zijn vrouwelijk?
Haha, mooi om te zien dat ze daar bij Lucasfilm nog steeds zero fucks geven om de achterhaalde ideeën van zogenaamde fans. :D

Eddie Singer

Avatar

Het lijkt erop dat ze een plan hebben? Hoe kan dat nou?
Disney/Lucas doet toch niet aan plannen?
Vier vrouwelijke Jedi's en één man? Die man zal dan wel weer zo'n halve man zijn...met een roze lightsabre misschien?

Wachten hierop...ik niet zit...

NieuwsFilm

meest populair