3 keiharde oorlogsfilms die gewoon op Netflix staan

3 keiharde oorlogsfilms die gewoon op Netflix staan

Veel oorlogsfilms met de nodige actie op Netflix.

Er staan de nodige oorlogsfilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder drie (keiharde) oorlogsfilms die zeker de moeite waard zijn!

Fury (2014)

Regie: David Ayer | Hoofdrollen: Brad Pitt, Logan Lerman en Shia LaBeouf

De laatste jaren lijkt regisseur David Ayer weinig goed meer te kunnen doen, na de bekritiseerde films Suicide Squad, Bright en Sabotage. Daarvoor leverde hij toch echt enkele sterke films op, met onder meer de oorlogsfilm Fury met de grote namen Brad Pitt en Shia LaBeouf. De focus ligt op een vijfkoppige tank-crew die het vijandelijk gebied in moet tijdens de 2e Wereldoorlog.



Full Metal Jacket (1987)

Regie: Stanley Kubrick | Hoofdrollen: Matthew Modine, Adam Baldwin en Vincent D'Onofrio

Deze film over de Vietnamoorlog is de op één na laatste regieklus van wijlen Stanley Kubrick die jaren aan de film werkte. Net als veel van zijn films wordt Full Metal Jacket gezien als één van de beste ooit gemaakt, zeker in het genre. Heb jij deze al eens gezien? Nee...Waar wacht je op?



Der Untergang (2004)

Regie: Oliver Hirschbiegel | Hoofdrollen: Bruno Ganz, Juliane Köhler en Alexandra Maria Lara

Dit oorlogsdrama over de laatste dagen van het leven van Adolf Hitler neemt ons mee naar de bunker waar de Duitse tiran in die periode verbleef. Samen met andere kopstukken en zijn geliefde Eva Braun bevindt hij zich in een uitzichtloze situatie. De Duitse oorlogsfilm werd genomineerd voor de Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige film.



NieuwsFilm

meest populair